Пламен Гошев е на 48 години. Завършил е Агроикономика във

...
Пламен Гошев е на 48 години. Завършил е Агроикономика във
Коментари Харесай

Пламен Гошев: Хората в Куклен ще са много по-доволни, ако...

Пламен Гошев е на 48 години. Завършил е Агроикономика във ВСИ. От 1991 година се занимава с бизнес. През 2015 година става ръководител на Общинския съвет в Куклен от листата на ГЕРБ, а преди две седмици бе отхвърлен от поста след избор на съмнение в локалния парламент. Завчера за ръководител на Общински съвет бе определен Стефан Куцинов.

- Г-н Гошев, след отстраняването ви от поста ръководител на Общински съвет и избора на Стефан Куцинов за ваш правоприемник се стигна до редица мнения. Мнение за обстановката в Куклен изрази и регионалният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев, който се усъмни, че някой като че ли търси етническо напрежение в общината? Вие по какъв начин ще коментирате случилото се?

- Да, прав е господин Мараджиев. Не би трябвало да се спекулира с думи като " етническо ", " етнически " и техните производни, изключително когато имаме естрада да приказваме пред обществото, пък даже и за мащабите на една дребна община като Куклен. И в нашите описи, и в тези на Движение за права и свободи и други партии има доста представители на разнообразни етнически групи, а Куклен може да служи за образец за единодушие на локалното население без значение от етническата, политическа или друга принадлежност на хората.

- Означава ли това, че господин Куцинов фактически е консенсусната фигура за поста ръководител на Общинския съвет? Изглежда, вие не попадате в категорията общински съветници, които в този момент сплотяват болшинството в локалния парламент?

- Разбира се, че Стефан Куцинов е консенсусна фигура, откакто е определен с болшинството на общинските съветници. Той неотдавна е общински консултант и това промени разпределението на силите в съвета. Точно заради тази причина и аз не съм към този момент ръководител на Общинския съвет.

- Но информацията, която общината изпраща към медиите, е, че сте се оповестили срещу ремонта и обновяването на централната градска част в града макар обезпеченото финансиране. Какво ще кажете по този въпрос?

- Не съм единствено аз, който се е оповестил срещу този план, който се финансира със дотацията от КЦМ. В последна сметка въпросът не е бил подлаган на гласоподаване в Общинския съвет. Част от общинските съветници, без да показвам кои, с цел да не се спекулира още веднъж, се опълчиха на концепцията да се подменят плочките пред Културния дом. Защото тъкмо това се имаше поради като „ възобновяване на централната градска част “. Ние настоявахме да се ремонтират и довършат тотално разрушените и разкопани улици, които имат доста по-голяма потребност от това финансиране. Преди време с нашите старания осигурихме целева дотация от Министерски съвет в размер на 500 000 лв. и с тях успяхме да осъществим ремонта на огромни улици като " Възраждане ", " Хан Крум " и други. Сега поискахме с парите от КЦМ да реновираме улици в с. Гълъбово и с. Руен, тъй като това бе доста значимо преди началото на зимния сезон. Смятам, че жителите на общината щяха да са доста по-доволни, че няма да газят пешком и в тиня по тези улици, в сравнение с да вървят по нови плочки на площада пред общината. В този смисъл ще поддържа думите на
господин Мараджиев, че ние от ГЕРБ не работим за кмет, ръководител на партия или общински съвет, нито за нечии други ползи, а работим за жителите на общината. Но дали всички общински съветници ще се вслушат в това обръщение и дали новият ръководител Стефан Куцинов ще работи за всички локални хора, а не за избрани групи по ползи, следва да узнаем.

- Решението за улиците ли е действителната причина да ви се гласоподава избор на съмнение?

- И това, и доста други мои претенции към общината и кметицата Белчева в частност. Явно моите визии за развиването на общината не се вписват в концепцията на съветниците от избрани партии и на кметицата. Освен това дано не забравяме, че ръководителят на Общинския съвет би трябвало да предприеме дейности за събирането на парите от начета на Държавна финансова ревизия, а те не са малко - става въпрос за близо 170 хиляди лв. без лихвите. С тези пари могат да се осъществят още доста планове.

- Сега, откакто към този момент не сте ръководител на Общинския съвет, имате ли поддръжката на вашите съпартийци?

- Разбира се! Даже поддръжката към мен и настоящето управление на партийната конструкция в Куклен се усили. Само през последните дни имаме четиринадесет нови членове на ГЕРБ в Куклен, като още над двадесет молби за участие чакат да бъдат обработени и признати от управлението.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР