Пламен Аспарухов е бандит, избухна президентът на федерацията по вдигане

...
Пламен Аспарухов е бандит, избухна президентът на федерацията по вдигане
Коментари Харесай

Босът на щангите Неделчо Колев: Пламен Аспарухов е бандит!

" Пламен Аспарухов е престъпник ", избухна президентът на федерацията по повдигане на тежести Неделчо Колев. Босът отговори на нападките по негов адрес, които бяха отправени от някогашния старши треньор на националния тим. В изявление за " България Днес " Аспарухов упрекна Колев в тирания. Той съобщи, че дъщерята на сегашния президент - певицата Рут Колева, ще наследи своя татко отпред на поста.

" Щом ме нападна този нарушител, ще си преместя шапката от другата страна - разгласи президентът на щангите. - Няма неприятно да ме наследи Рут, в случай че има опция, само че се колебая. Това са смешки. Имаше един лаф от времето на Бай Тошо - кучетата лаят, керванът си върви, влакът пътува. Нека да лае. Негова си работа, че ме атакува. Да сте ме чули аз да го нападам, само че знаете ли какво съм кадърен да направя? Могат да го вкарат в панделата, но не е моментът. "

Неделчо Колев счита, че офанзивата не е пристигнала без причина. Според него нападението идва поради отвод да вземе на работа Пламен Аспарухов.

" Много пъти ме натискаше да го назнача за старши треньор - добави босът на щангите. - Обясних му, че в случай че би трябвало да го сложа него, ще си взема чукалата и ще си отпътува. Това е истината. Когато слушате този престъпник, гледайте дали е заран или вечер. Цял Перник го знае. Бил е най-големият бандит. "

Неделчо Колев се засмя на думите на Пламен Аспарухов, който загатна, че в никакъв случай не е давал допинг на умрелите звезди Милен Добрев и Величко Чолаков.

" Тоя човек чува ли се какво приказва - отвори Кутията на Пандора Неделчо Колев. - Караше хора да пикаят чиста урина вместо състезателите. Слагаха течността в банки. Когато идваха допинг ченгетата, поставяха чистата урина посредством катетър в пикочния мехур на щангистите. "



Олимпийският вицешампион от Москва'80 Валентин Христов разказва в своята книга сходен трик за прикриване на допингирани тежкоатлети. По думите на щангиста той е бил прилаган от Иван Абаджиев.

" Абаджията не го е правил - безапелационен е Колев. - Представяте ли си каква нечистотия и смут е това. Аспарухов го хванаха през 2008 година, тъй като допинг ченгетата пристигнаха внезапно. В други страни вършат такива неща. "

Президентът на щангите Неделчо Колев още не е наясно по какъв начин ще бъде платена санкцията от $250 000, която дефинитивно беше наложена на България от Спортния трибунал в Лозана. Санкцията е за позитивните проби на 11 национали, които бяха хванати през 2015 година

" Все още нямаме никакво решение за санкцията - добави Колев. - Разсроченото заплащане не е вид. Искат всичко едновременно. Ще вървя да договарям с президента на Международната федерация Тамаш Аян. Трябва да оправим нещата до международното състезание през ноември, което е и олимпийска подготовка. "

Босът на щангите се изсмя на отправеното предложение от Пламен Аспарухов спонсорът " Ромпетрол " да заплати глобата. Ако тя не бъде преведена на Международната федерация, България няма да има право да взе участие на международното състезание.

" Аспарухов да не дефинира кой ще заплаща. Откъде накъде ще споделя. Как по този начин " Ромпетрол " ще заплащат? Досега не са ни дали 1 литър бензин. Ако би трябвало, аз ще ги платя. Колко му е ", пошегува се Колев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР