Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЧестито ви ново правителство, граждани -

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЧестито ви ново правителство, граждани -
Коментари Харесай

De Profundis: Новото „прагматично“ българско правителство и руските братски интереси

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Честито ви ново държавно управление, жители - стотно подред в историята на България!
За страдание, като човек, който към този момент с наслада е надживял - или с тъга претърпял - най-малко 30 от тях, мога да ви подсигурявам, че и това няма да остане в историята по различен метод, с изключение на като кръгла численост. Или

кръгла нула

И това ще се случи, не тъй като кабинетът е длъжностен, т.е., предназначен най-много да приготви изборите и да поддържа някаква обикновена непоклатимост в страната, без да забърква по-сериозни каши с решенията си, а просто тъй като е назначен от президента Румен Радев. Така че не вярвайте на информацията, че отпред на кабинета лети волно някакъв си Гълъб. Истинският лидер на ятото патици-мюрета в действителност е проруският ястреб Румен Радев, а негов оракул - военният министър Димитър Стоянов, до момента шеф на президентския кабинет. И на процедура тия двамата ще ръководят по този начин, че оптимално да се осъществят президентските велики хрумвания за това в каква посока и по какъв метод би трябвало да се движи България в тези смутни времена.
Това значи, че, без значение от написаните в Конституцията функционалности за пълномощията на кое да е служебно държавно управление, тъкмо това най-малко ще опита да промени - в случай че може, даже да върне обратно - някои неща, които съгласно съветските показа бяха засрани в последно време от кабинета Петков.

Вероятно ще търсят метод да стартират диалози с „ Газпром “ за съветските газови доставки. Вероятно, споделям, като имам поради, че още преди оповестяването на новото държавно управление, такова предписание беше спуснато непосредствено от най-високо място. Руският генерал-губернатор в София, Елеонора Митрофанова, в два следващи дни изпълзя от змийската дупка, където се беше навряла, и сподели

няколко значими неща

Първо, съгласно Митрофанова, без значение от това, че бяхме непослушни и изгонихме горките съветски шпиони, шпионки и дребни шпиончета, Москва е великодушна - подготвена е отново да продава газ на България, стига България да си заплаща в рубли. Да за…бе европейската праволинейност, да си плюе на натовския сурат и да клекне пред съветското изнудване.
Ех, какъв брой мощно мечтае Кремъл по този начин да удари Европейски Съюз и НАТО още един път в сърцето!
Честно казано, жители, от една страна даже не мога да си показва, че някой рационален държавен мъж би възобновил договарянията с „ Газпром “, откакто за броени дни постигнахме това, което „ не успяхме “ с години - цялостно отделяне от съветската газова взаимозависимост. И в този момент отново да се върнем в клопката? Това наподобява не просто на национално изменничество, което предстои на съществено наказване сега, а на изменничество, за което и поколенията ще натрупат камара от камъни върху гробовете на предателите.
Е, не, че на тях от това им пука, де. Те обичат Русия и съветския интерес, не достойнството и името си. С какво им заплащат на тия, бе, жители, по какъв начин по този начин озверяваш толкоз в интерес на Русия, че загърбваш всичко същинско и човешко - не ми стига акълът.

Второто значимо изявление на Митрофанова беше във връзка с бъдещото българско държавно управление. На 28 юли, четвъртък, когато Българска социалистическа партия още не беше върнала мандата, нейна дълбока неуважаемост ни осведоми: „ Очакваме, че прагматизмът в София ще надделее по газовия въпрос, само че към този момент няма позитивни сигнали “.
Както постоянно се случва с съветските отзиви обаче, и това се оказа друго. На другия ден Митрофанова се изтъпани с изявление за нещото, наречено ТАСС и обилно съобщи: „ Има вяра, че ще пристигна /в София/ по-прагматично държавно управление “.
Разбирате ли, на 28 юли няма учредения да се счита по този начин, на 29-ти към този момент има. И какво се промени? Единственото е, че в това време се разбра сигурно - в този момент към този момент отново „ нашият човек “ Румен Радев ще прави кабинет и този път той няма да се изложи като предходния. Щото в случай че и този път се изложи…..
Така, де, предавам по смисъл височайшите мисли и усеща, без искания за акуратност и пълнота.
Но значимо е друго, жители - какво значи съгласно руснаците в една европейска и натовска страна да има „ прагматично “ държавно управление. Лесно е да си отговорим въз основата на неприятния маджарски образец - „ прагматично “ е държавно управление, готово да загърби своя народен интерес в интерес на съветския и да внесе оптимален ужас в Европейски Съюз, отново в интерес на Русия. Толкова е просто и ясно.
Затова ми се ще да помоля прокуратурата и ДАНС да проследят до каква степен „ прагматично “ в съветския смисъл ще бъде новото българско служебно държавно управление на Гълъб Донев и в случай че дава отговор на

няколко обикновени критерия,

да вземат ограничения.
Първият аршин са развитията по газовата тематика - освен дали ще се възобновят договаряния с „ Газпром “, само че дали ще продължи съдействието с Гърция по интерконектора и дали ще се удостовери контракта за доставка на седем американски кораба с полутечен газ. Важен аршин може да е също следствието на гърмежите в Карнобат. Както и позициите на служебното държавно управление по тематиката за Ф-16. Има и още, само че сами си ги формулирайте, няма аз да ви правя работата.

Но да се върнем на шеф Митрофанова. Много напоително беше нейното изявление за ТАСС. Освен за прагматичното държавно управление, от него разбрахме няколко извънредно глупави неща.
Първо - умилих се заради тежестите, претърпени от горката Митрофанова - единствено за четири дни да приготви за експулсиране цели 185 души - „ комплицирана организационно-техническа интервенция “, както я дефинира. Но същински сълзи избих в очите ми, когато стигнах до сегашните дипломатически паники: „ Ние имаме голямо посолство, на което са нужни доста ръце…..Днес имаме единствено 23 дипломати за цяла България, от които в посолството са 15. Те правят цялата работа - същински многостаночници “.
Не знам, жители. Аз мисля, че същински „ многостаночници “ са българските дипломати в Русия, които и в този момент са по-малко на брой от съветските в България, а в случай че съпоставим даже единствено размерите на двете страни…..
Но имам един простоват и, този път по благосклонност - безвъзмезден, съвет към Митрофанова, по какъв начин да оправи работата. Просто

спрете да шпионирате,

бе, неуважаема. Спрете да поддържате платените и безвъзмездни русофилски задници в България, спрете да ползвате посолството в София като център на балканските шпионски интервенции - и тогава хората ви ще проработят обикновено, а не като „ многостаночници “.
Че то в този момент в действителност е отвратително и горките дипломати стават въртоглави. Вече хвърлят чоп - чистотата и защитата на посолството ли да обезпечат или логистична поддръжка за атентатите в български оръжейни хранилища. Натовската информация в София ли да шпионират или да подтикват антиевропейски и антибългарски безредици в Скопие. И т. н.
Но в случай че спрете шпионството - изясненост, мир и успокоение ще се възцарят в посолството.
Също и в случай че спрете да лъжете нахално - изключително за някакви 200 хиляди съветски бойци, заровени в България. Тя цялата имперска войска през Руско-Турската война е по-малка от 200 000. И починалите са десетки, не стотици хиляди. Да не приказваме, че в тази войска самите руснаци са малцинство, за пушечно месо са употребени главно хора от всякакви неруски имперски провинции - тъкмо както прави в този момент и Путин в Украйна.
А какво да кажем за великата войска на Толбухин, която най-подло освобождава България от самата нея и я трансформира в съветска комунистическа провинция? Достатъчно е това, че от нея в България са починали няколко десетки души. Част от тях - заради личната си нелепост да се надрънкат в Бургас с метилов алкохол от цистерна на гарата, другата част - разстреляни от Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) или СМЕРШ, или който там измежду самата съветска войска ги е разстрелвал, поради грабежи, изнасилвания и други актове на братска дружба.
Ама даже всички руснаци, починали във всички съветски войни на наша територия през вековете да съберем на едно място, броя няма да покрие и четвърт от лъжата на Митрофанова. То бива агитация, бива, но айде леко да се запрем, че към този момент ни се смеят и врабчетата, а. Или няма спирка?
Ето какъв човек дефинира, дали едно българско държавно управление е „ прагматично “ или не е „ прагматично “. Да ви кажа, жители, в случай че тази приятелка мен по какъвто и да е мотив ме оцени като прагматичен, ще ме е доста позор. Не знам Радев и неговото ново държавно управление за какво не ги е.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР