Пламен Андреев е едва на 17 години, но вече е

...
Пламен Андреев е едва на 17 години, но вече е
Коментари Харесай

Пламен Андреев: Феновете са основният спонсор на Левски, разликата между нас и Лудогорец е минимална

Пламен Андреев е едвам на 17 години, само че към този момент е един от капитаните на Левски. Вратарят даже се трансформира в най-младия футболист, носил лентата на ръката си в формален мач. Мнозина предсказват блестящо бъдеще на талантлия пазач, а Станимир Стоилов не се поколеба да го хвърли в дълбокото, макар нежната му възраст. Именно Андреев ще пази за "сините " в полуфиналите за Купата на България против Лудогорец, както и в възможен край. Отговорността за младока е огромна, а дали в него има напрежение преди значимите мачове или по-скоро неспокойствие, може да разберете от специфичното му изявление за Gong.bg .

Пламен приказва още за дебюта си за Левски, въздействието на Мъри върху него, сравненията с Димитър Иванков, а също по този начин отдаде и дължимото на почитателите.

Как пристигна в школата на Левски и от кое място потегли футболният ти път?

- Когато бях на 13 години, упражнявах в школата на Ботев 57. Получих позвъняване от Академията на Левски и без да се възнамерявам доста на идващия ден към този момент бях част от тима.

Със сигурност си спомняш датата 23 май 2021 година (б.а дебютира за Левски при успеха с 2:1 над Черно море на „ Тича”). Какви страсти имаше в теб в този ден?

- Тази дата няма по какъв начин да я не помни. Една фантазия тогава стана действителност. Емоциите бяха невероятни. Искам да благодаря на всички, които ми дадоха този късмет. Оттам стартира всичко.

Вече повече от година си част от първия тим на Левски. За доста млади футболисти преходът от юношеския към мъжкия футбол е сложен. При теб по какъв начин беше и убеден ли си към този момент, че твърдо си влезнал в първия тим на Левски?

- Определено през първите два месеца ми беше извънредно мъчно да привикна с по-бързата игра. Вече няма подобен проблем, убеден съм. Готвим се за мачовете. В съблекалнята нямах никакъв проблем. Всички ме одобриха доста топло.

Левски с всеки минал мач и всяка минала подготовка върви нагоре след завръщането на Станимир Стоилов. Как ти повлия на теб, на какво те научи?

- Може би ще прозвучи като факсимиле, само че в действителност съм признателен да мога да упражнявам под управлението на най-успешния треньор в историята на Левски. С него и с треньора на вратарите непрекъснато разясняваме обстановки от тренировки и се стремим да почистваме нещата. Той е перфекционист и желае да извлича максимума от всички нас.

Върху кои съставни елементи от играта си имаш още да работиш?

- Определено играта с крайници.

Като казваш играта с крайници, знам, че Мануел Нойер е твоят обичан вратар, а Байерн обичаният футболен тим. Защо той и за какво баварците?

- Байерн ми станаха обичан клуб, откакто отстраниха Барселона с общ резултат 7:0 през сезон 2012/13. Нойер го одобрявам поради спокойствието, с което играе и при него всичко наподобява извънредно елементарно.

Предстоят два полуфинала за Купата на България против Лудогорец, в които ти сигурно ще си титуляр. Има ли някакво терзание преди тези мачове?

- Притеснение няма, по-скоро има неспокойствие. Искам точно този тим да донесе дълго чаканата купа на почитателите, които я заслужават.

Станимир Стоилов съобщи, че Левски ще се бори за класиране в Европа без значение дали ще е през Купата или шампионата. Предстои ви мач с Черно море, които в случай че спечелите, ще ви трансформира в прикрит любимец за третото място. Гледате ли и в тази посока?

- Не е загадка за никого, че една от задачите ни в шампионата е да сме на трето място и оттова да излезем през Европа. Виждате в последните мачове, че всички тимове започнаха да се преценяват с нас.

Станимир Стоилов взе решение да те направи капитан на тима. Всъщност ти си най-младият капитан в историята на Левски в формален мач. Тежи ли капитанската лента на „ сините”?

- За мен персонално капитанската лента е огромна отговорност. Ролята на водач не ми е толкоз непозната. В началото имаше „ уау”, че ще съм капитан на Левски, само че гледах да превключа по допустимо най-бързия метод.

Доста от почитателите те съпоставят с Димитър Иванков. Как те кара да се чувстваш това и има ли неща, които искаш да вземеш от него?

- Иванков е легенда на Левски. Изключителен водач и вратар. Не обичам доста да се съпоставям с други играчи. Единствено бих изпълнявал дузпи като него.

Ще те върна към мачовете с Лудогорец. Вие към този момент се изправихте против тях в Разград и изрично ги надиграхте през първото полувреме. Представянето през тези 45 минути ще ви даде ли нужната убеденост, че може да преодолеете разградчани за Купата?

- Още тогава се видя, че разликите в играта са сведени до най-малко и опцията да ги отстраним за Купата е изцяло действителна.

Как прекарваш свободното си време? Светът се непрекъснато се развива с нови телефони, преносими компютри, игри. Играеш ли Фифа като множеството си сътрудници?

- Фифа играя, само че не доста постоянно. През множеството време съм на открито с другари.

Обичаш ли да четеш книги?

- Горе-долу. За последно четох на лагера в Турция.

Сега има от ден на ден автобиографии на известни спортисти. Харесват ли ти да четеш такива книги?

- Да, чел съм доста. Това ми е най-интересно.

Феновете на Левски направиха и невъзможното през последните повече от две години, с цел да остане клубът достоверен. В теб те виждат един от бъдещите огромни водачи на този тим. Какво би желал да им кажеш преди тежките и значими мачове до края на сезона?

- Феновете ни са невероятни. Те държат тима жив. Те са и главният спонсор на клуба, както виждате. Искам да им кажа, че всеки един от нас ще даде максимума от опциите си, с цел да може тимът да завоюва Купата и да се класира на трето място в шампионата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР