pixabay.comКитай обяви плановете си да стане климатично неутрална страна до

...
pixabay.comКитай обяви плановете си да стане климатично неутрална страна до
Коментари Харесай

Китай планира да стане климатично неутрална страна до 2060 г.

pixabay.com

Китай разгласи проектите си да стане климатично неутрална страна до 2060 г ., затягайки задачата си за понижаване на парниковите газове. Плановете на президента Си Дзинпин обвхащат нарастване на разноските на китайското държавното управление за зелени технологии през идващите пет години, оповестява Bloomberg.

По време на виртуалното Общо заседание на Организация на обединените нации във вторник президентът Си Дзинпин повтори задачата си излъчванията на Китай да доближат своя пик преди 2030 година и  прикани всички страни да работят дружно за по-екологично икономическо възобновяване от пандемията от Ковид-19.

Въпреки че китайският държавен глава не показа детайлности към огромния " зелен " проект, желанията на Си допускат, че излъчванията на Китай ще би трябвало внезапно да спаднат, за  да доближат нулева стойност за по-малко от 30 години, откакто доближат връхна точка през 2030 година

 

" Човечеството към този момент не може да си разреши да пренебрегва многократните предизвестия на природата и да тръгне по утъпкания път на добиване на запаси, без да влага в запазване на околната среда; да се стреми към развиване за сметка на екологията и да експлоатира запаси без възобновяване ", съобщи Си Дзинпин в речта си по време Общото заседание на Организация на обединените нации.

Заявката на президента Дзинпин демонстрира, че Китай,  най-населената страна в света и най-големият консуматор на сила, е подготвена да поеме по-голяма отговорност за справяне с изменението на климата.  Амбициите на Китай са в пряк контрастност с решението на американския президент  Доналд Тръмп да се отдръпна от Парижкото съглашение, което приканва за световното ограничение на излъчванията от изкопаеми горива.

Китайският президент не изложи спомагателна информация за това по какъв начин ще се развиват обещанията на Китай по Парижкото съглашение. По неговите думи обаче  следващият петгодишен проект на държавното управление ще бъде фокусиран в ускоряването на разпространяването на чиста сила.

 

Планът за 2021-2025 година, който би трябвало да бъде оповестен през март следващата година, ще се стреми  да балансира икономическия напредък, подхранван от въглищата, с нуждата да се лимитират равнищата на замърсители в атмосферата.

 

bgonair.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР