[pixabay.com] Според експерти наемането на неподходящ човек може да струва

...
[pixabay.com] Според експерти наемането на неподходящ човек може да струва
Коментари Харесай

Топ обявите за работа на Karieri.bg

[pixabay.com] Според специалисти наемането на несъответствуващ човек може да коства доста финансови средства на една компания, като се вземат поради фактори като времето на мениджмънта за наново търсене на фрагменти и загубата на продуктивност. Когато наетото лице е не просто неуместно, само че и некадърно за позицията, вредите могат да бъдат даже и в още по-големи размери. Провеждането на ефикасна акция за набиране на личен състав може да се окаже много мъчно. Ето няколко съвета, които биха могли да улеснят процеса:

Набирането на личен състав стартира с обявата за работа, по тази причина е значимо да сте наясно какъв тъкмо претендент търсите. Уверете се, че описанието на длъжността включва мечтаните характерности, професионални умения и опит, които търсите в евентуалните претенденти.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В взаимозависимост от откритите потребности от наемане на личен състав се дефинират целеви групи, от които могат да дойдат най-подходящите евентуални претенденти. Такива могат да бъдат да вземем за пример студентите от избрани специалности в съответни висши учебни заведения или възпитаници от съответни професионални учебни заведения. В взаимозависимост от бизнеса подобаваща целева група могат да бъдат записаните в бюрото по труда в съответно населено място или район, членовете на някаква професионална общественост, та даже посетителите на избрани тематични уеб сайтове и така нататък

В доста компании е нормална процедура да се желаят рекомендации след привършване на изявлението. Някои компании даже вършат оферти за работа, без да получат приемливи такива. За да се подсигурява, че информацията, събрана по време на процеса на наемане е надеждна, фирмите би трябвало да изискат рекомендации от претендентите, откакто са одобрили първата група претенденти и преди интервютата лице в лице.

Най-добрите и постоянно най-надеждните чиновници не остават без работа за дълго време. Ако процесът по набиране на личен състав е прекомерно дълъг, възможностите най-хубавите претенденти да получат оферта за работа от друга компания, преди да сте взели решение, са огромни. Когато решите да наемете нов претендент, направете процеса оптимално къс. Ако в действителност не желаете да премахнете многочислените стъпки за набиране на личен състав, тогава постоянно можете да обмислите да вършиме изключения за изключително квалифицираните претенденти.

Разгледайте и настоящите разгласи за работа на Karieri.bg.

BrightPoint търси:
Junior Private Equity Analyst

Българска народна банка търси:
ЕКСПЕРТ В ОБЛАСТТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ОПЕРАТИВНИЯ РИСК

" Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " търси:
Началник отдел " Човешки запаси "

" Икономедиа " търси:
Front-end програмист
Редактор
React Native програмист

ROITI търси:
ETRM Java Developer
Business Intelligence/ETL Consultant

Български хелзинкски комитет търси:
Програмен координатор
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР