Питка дебеланка за цялото семейство !Необходими Продукти● мая - 20

...
Питка дебеланка за цялото семейство !Необходими Продукти● мая - 20
Коментари Харесай

Питка пирог със сирене и кашкавал

Питка дебеланка за цялото семейство!

Необходими Продукти

● квас - 20 г
● вода - 100 мл хладка за маята
● прясно мляко - 300 мл
● сол - 1 с.л.
● захар - 1 ч.л.
● олио - 6 с.л.
● брашно - 800 г
● яйца - 2 бр. (1 жълтък за намазване)

плънка


● сирене - 200 г
● кашкавал - 100 г
● яйца - 1 бр.
● магданоз - 1 връзка
● семена - слънчоглед, маково семе и сусам (за поръсване)

Начин на подготвяне

Оставя се да шупне разбърканата квас в хладката вода със захарта. Сипва се в брашното и замесваме с останалите артикули меко тесто. Оставя се да втаса 40 минути. Разделя се на две елементи. Първата се разточва върху хартия за печене - по този начин по-лесно се придвижва в тавата с малко по-голям диаметър.

В купа се подготвя плънката от разрушено яйце, натрошено сирене, настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз, разбъркани доста добре. Плънката се разпределя в кръга, само че не до края, а на три пръста във вътрешността. Тестото се прегъва към средата и се прищипва като гънки. Премества се в тавата.

Останалото тесто се разделя на три елементи. Всяка се разточва на кръг, намазва се с олио и се подреждат една върху друга. С нож се реже на 4 огромни триъгълника. Всеки се срязва от двете страни при основата, само че не доникъде. Хваща се всяко връхче и се обръща към върха, като леко се застъпват. С пръчица оваляна в брашно се притискат от двете страни.

Основата се подвива нагоре и се събира при върха, като се прищипва. Така се оформят 4 форми. Нареждат се върху плънката като цвете. Оставя се да почине за 20 минути, намазваме с разрушен жълтък и 2 с. л. прясно мляко, поръсват се семена.

Печем в загрята фурна 180 градуса за 40-45 минути до прекрасен тен. Ако е нужно се покрива с фолио. Изважда се и намазваме с масло, покриваме с забрадка за мека коричка, след това атакуваме с вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР