ПИСМО-СТАНОВИЩЕОт работещите в ОУ Иван Вазов“ – град РусеОтносно: Оказване

...
ПИСМО-СТАНОВИЩЕОт работещите в ОУ Иван Вазов“ – град РусеОтносно: Оказване
Коментари Харесай

Писмо-становище от учителите от ОУ „Иван Вазов“ – Русе

ПИСМО-СТАНОВИЩЕ

От работещите в ОУ „ Иван Вазов “ – град Русе

Относно: Оказване на душевен напън на работното място от група педагози върху чиновниците от ОУ„ Иван Вазов “ – гр. Русе и дейности от страна на РУО

Ние, работещите в ОУ„ Иван Вазов “ – град Русе, учебно заведение със 151-годишна история, се обръщаме към Вас, с цел да изкажем нашата позиция на протичащото се в ОУ „ Иван Вазов “.

В продължение на три поредни години, трима наши „ сътрудници “ и брачният партньор на една от тях, пишат непрестанно тъжби и сигнали до всички вероятни институции в страната. Към актуалният миг те възлизат на над 40. Това може да бъде тествано както в МОН, по този начин и в РУО – гр. Русе. Използват всевъзможни средства да „ осведомят “ всички за “нередности ” в учебното заведение.

През цялото това време в институцията ни има напрежение, основано от същите тези трима „ сътрудници “ и това води до нездравословна среда за работа. Постоянното писане на тъжби и сигнали против сътрудници и шефа на ОУ „ Иван Вазов “ провокира и непрекъснати инспекции от другите институции. Ние като учители, непедагогическият личен състав и управлението сме подложени на непрекъснат стрес от проверяващи органи, а това пречи за осъществяване на директните ни отговорности.

Периодично сме подложени на обществено злепоставяне и оскърбление в публичното пространство на русенската общественост. Усещаме личностна дискредитация посредством дейностите им и уронване на престижа ни пред възпитаници, родители и русенска общност, и освен пред нея.

Тези трима „ сътрудници “ го вършат от името на всички педагогичен експерти, непедагогическият личен състав и администрацията. Ние изрично се разграничаваме от техните дейности, уронващи освен престижа на ОУ „ Иван Вазов “, само че и персоналният ни престиж като експерти.

Искаме да Ви осведомяваме, че макар опитите от страна на управлението и колектива ДО този миг и в границите на три години никой от РУО – Русе НЕ организира среща с учителите от ОУ „ Иван Вазов “ по отношение на протичащото и НЕ направи опит да потуши или да позволи спора.

Искаме да работим в спокойна атмосфера, тъй като множеството от нас имат дълготраен преподавателски стаж в, учебно заведение със 151-годишна история и принос в качествената ни просветителна система.

Заявяваме поддръжката си към управлението в лицето на госпожа Теодора Йорданова като млад шеф на поверената ѝ институция ОУ „ Иван Вазов “.

Заявяваме готовността си за протестни дейности в отбрана на просветителната институция ОУ „ Иван Вазов “ и госпожа Теодора Йорданова, в случай че тенденциозното толериране на този спор продължи и институциите не вземат ограничения за медиация, систематичен надзор и помощ при потушаване на напрежението.

Живеем в комплицирани времена и тази вербална експанзия от тези трима „ сътрудници “, измислените „ нередности “ се поддържат от Началника на РУО-Русе – госпожа Росица Георгиева. Огромният брой инспекции, направени в учебното заведение, приказват за целеустремено търсене на неточности, респективно налагане на санкции на шефа и уронване на престижа на институцията.

Случващото е извънредно обезпокоително и смущаващо, и с това послание желаеме да се противопоставим на цялата измислена и подправена информация, която ежедневно залива медийното пространство.

От учители и чиновници в ОУ „ Иван Вазов “ гр. Русе
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР