Пиша ежедневно за бъдещето на автомобила, което за мен няма

...
Пиша ежедневно за бъдещето на автомобила, което за мен няма
Коментари Харесай

Да се возиш ли, да го караш ли... - BMW M760Li xDrive - един кратък миг, в който да помечтаем

Пиша всекидневно за бъдещето на автомобила, което за мен няма подозрение какво ще е то: електрификация и самостоятелност. Не знам по кое време тъкмо ще настъпи, само че знам, че ще настъпи. Проблемът ми с всичко това е единствено един: опасенията ми, че това бъдеще ще изкорени това, което аз постоянно съм ценял най-вече в автомобила: страстта, която той основава в мен.

Когато настъпи, ще би трябвало да се натъкмявам. За момента бъдещето към момента наподобява далечно, а за мое голямо благополучие към момента има моменти, които идват, с цел да трансформират стандартната категоризация. Това е тъкмо един от тези образци: BMW M760Li xDrive.
 Пребори бръчките и изтощената кожа с NIVEA Q10plusC! Edna предлага Пребори бръчките и изтощената кожа с NIVEA Q10plusC!
Това е дългата версия на Серия 7, върхът на сладоледа, черешката на тортата, кола, в която се возят изпълнителните шефове на огромните компании на Запад, синовете на бащите си у нас. А на пътуващите откъм гърба този автомобил предлага анормален лист от екстри: две кресла, едно от които е така наречен Lounge seat, които се отопляват, подгряват, масажират, накланят, два екрана в предните подглавници за аудио-визуалната система за развлечение, преносими масички, на които да оставите чашата със скъпо пиво, преносима стъпенка, на която да опънете краката си – това е първа класа на борда на 787 Dreamliner.

„ Проблемът” е, че в името на този автомобил има буквата „ М”. Така настава раздвоението на личността.
 bmw
еМ по този начин, еМ онака

Това е първата Series 7, обозначена с буквата „ М”, само че това не е 100-процентова М-ка. Това обаче е върхът измежду творенията на подбранда M Performance, който пък е подбранд на M GmbH. Объркахте се, знам, то и аз се обърках, само че баварците по този начин са организирали нещата. Достатъчно е да кажем, че този автомобил е изчезващ тип. Затова и толкоз доста го харесах, тъй като може скоро (ако не въобще) да не се кача в кола, задвижвана от V12 мотор. Това е изчезващ тип, в който имам вяра, че и вие ще се влюбите. Със сигурност не може да си го позволим, само че пък може да му се любуваме, след което мисълта за него да ни топли в нашите лични кросоувъри, хечбеци или седани. Защото това е фантазия.

Рогът на изобилието

Въобще няма да изреждам и софтуерния боеприпас, с който е оборудван М760Li. Все отново коства 396 000 лева с Данък добавена стойност, с към 50 бона повече по отношение на „ стандартния” модел, с това ще оставя въображението ви да работи. От самото начало се разбрахме, че тук ще приказваме за фантазии, нали по този начин?

Но ще (пре)разкажа една преживелица, която ми я споделя Влади Кулев, основен тестови инструктор в BMW. Тя е обвързвана с BMW Individual Manufaktur, чийто чиновници са „ виновни” за този поразителен интериор. Велур на тавана и подглавниците, перфорираната кожа Merino за седалките, алуминий, фурнир и кожа за таблото, каквото ти сърце и душа пожелае.

Един прелестен ден в BMW Individual Manufaktur се появява норвежец, чийто бизнес със сьомга го е извел до финансовия хайлайф на страната му. Той има съответно предпочитание: да му създадат кожен салон за неговото BMW, само че от сьомга. А както се досещате, въпросната кожа е надалеч по-тънка от животинската, миризмата е фактор, химическият състав също. След първичния стрес следва специфична стратегия за този предприемач, в резултат на която той е притежател на единствения автомобил, чийто салон е тапициран с кожа от сьомга.
 bmw
(Пре)разказвам това, с цел да придобиете визия за лукса, който предлага дългата база на Сeрия 7 в М-изпълнение. И да придобиете визия за педантичността, с която е изпълнен този съответен интериор. Ина му се любува, а аз се любувам на гледката. Мечтите са хубаво нещо.

Ланч надзор в Серия 7! Кокво друго ще измислят?

Не ми наподобява обикновено да имаш такава джаджа за занимания в лимузина. Но ето и обяснението. В режим Comfort всичко наподобява толкоз умерено, че започваш да се чудиш в действителност ли пред себе си имаш V12. Но „ М” се разсънва, когато избереш режим Sport (за Sport + не си и помислих, тъй като трябваше да се грижа за тези 400 000 лева.). Тогава плахият доктор Банър дава място на зеления Хълк. Не съм си правил труда да го тествам в поредност от завои, само че пък се убедих какво може от място. Мощността е брутална. Харесвам повече BMW, когато доктор Банър стане зелен.

BMW М760Li е първокласна лимузина, предопределена да вози притежателя си, само че и да му предложи тръпка, в случай че някоя неделя реши да се разведри с малко шофиране. При цена на тази кола от малко под 400 000 лева с Данък добавена стойност, тази кола е еволюционната връзка, която свързва BMW и Rolls-Royce, скъсявайки дистанцията по цена и наличия сред Series 7 и Ghost. Не ни пречи да си помечтаем. За колата или красивата жена, или пък най-добре колата и красивата жена – всеки съгласно въображението.
 bmw
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР