Писателят Любомир Котев, един от най-добрите изследователи и познавачи на

...
Писателят Любомир Котев, един от най-добрите изследователи и познавачи на
Коментари Харесай

Представят книгата „Затвори“ или българщината“ в РБ„Сава Доброплодни“ - Сливен

Писателят Любомир Котев, един от най-хубавите откриватели и познавачи на живота, делото и личността на Захарий Стоянов, ще показа книгата си „ Затвори “ или българщината “ - част трета от трилогията „ Записки върху записките “ /най-сериозното проучване върху великата творба на летописеца на Априлското въстание/ в Република България „ Сава Доброплодни.
Събитието е през днешния ден, 8 ноември,от 17:00ч. в постройката на библиотеката.

Според Любомир Котев, Захарий Стоянов е най-значимият български народопсихолог и с написването на трилогията „ Записки върху записките ” стремежът му е бил да открои точно този принос на Летописеца. Проследявайки живота и делото на един от най-видните български националреволюционери, участник в огромните български въстания, осъществител на Съединението и въодушевен строител на нова България, Л. Котев показва същинския мащаб на тази изключителна персона и съумява да разсее наслоените през годините трендове, обезценяващи житейския му героизъм. Освен това писателят демонстрира и потвърждава, че Захарий Стоянов е най-значимият български публицист в историята на публицистиката ни въобще, както и един от най-значимите ни белетристи.

В третата книга от поредицата " Записки върху записките " Л. Котев продължава разсъжденията си за жанровата спецификация на " Записки по българските въстания ", като слага акцент върху българския народен темперамент.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР