Писането на книги е поредното приложение на ChatGPT, което повдига

...
Писането на книги е поредното приложение на ChatGPT, което повдига
Коментари Харесай

Настъплението на ChatGPT: Пише книги, които Amazon продава


Писането на книги е следващото приложение на ChatGPT, което повдига етични въпроси
(снимка: CC0 Public Domain)

Светът следи с интерес и паника настъплението на изкуствения разсъдък. Той прониква бързо в главните интернет услуги, включително търсенето, където безспорно е доста потребен за потребителите. Но това, което буди терзание у хората, е намесата на AI в креативната сфера – в литературата, изобразително изкуство, медиите…

На пазара към този момент се оферират доста електронни книги, чийто създател или съавтор е усъвършенстваният чатбот ChatGPT, основан от компанията Open AI, излиза наяве от разбор на Ройтерс в каталога на онлайн магазина Amazon Kindle.

Интересна е историята на Брет Шиклър, продавач от Рочестър, Ню Йорк. Доскоро той не си е представял, че може да стане създател, чиято книга ще бъде издадена. Въпреки това, с появяването на ChatGPT, Брет се впуска в предизвикването да написа книги.
още по темата
Отнема му единствено няколко часа, с цел да напише детска книга от 30 страници, употребявайки модернизиран чатбот, който може да генерира блокове от текст в отговор на съответни поръчки. След това Шиклър пуска своето създание за продажба в Amazon за $2,99 ​​в електронна версия и $9,99 за печатна версия.

Книгата „ Малката мъдра катеричка: История за спестявания и вложения ” не е доста търсена, само че оказва помощ на Шиклър да завоюва към 100 $. Въпреки че приходите от работата са дребни, може да са задоволителни, с цел да насърчат Шиклер и други непрофесионални създатели да основават книги, употребявайки AI логаритми.

Към средата на февруари в магазина Amazon Kindle е имало над 200 електронни книги, които показват ChatGPT като създател или съавтор, в това число „ Как да пишем и сътворяваме наличие с ChatGPT ”, „ Силата на домашната работа ” и „ Ехото от живота ”. Amazon даже има нов поджанр, който е напълно генериран от AI.

Въпреки това, характерностите на ChatGPT и фактът, че доста създатели не разкриват информация за потреблението на чатбот, когато пишат своите книги, не разрешават действително да се оцени какъв брой електронни книги към този момент са написани благодарение на невронна мрежа.

Изглежда, че ChatGPT е покрай това да преобърне откритата книжна промишленост. Амбициозни създатели, които желаят да създадат бързи пари, от ден на ден се насочват към програмен продукт за основаване на електронни книги в търсене на доходи от тях посредством Kindle Direct Publishing. Илюстрованите детски книги са обичана тематика на такива създатели.

В порталите YouTube, TikTok и Reddit се появиха стотици уроци, чиито създатели демонстрират по какъв начин можете да създадете подготвена книга единствено за няколко часа. Авторите на електронни книги не постоянно загатват потреблението на невронни мрежи в работата си, защото това не се изисква при публикуването им в уеб страницата на Amazon. Все още не е известно дали онлайн колосът ще промени разпоредбите за книги, оповестени в платформата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР