Пирин (Благоевград) поднесе една от сензациите на сезона във футболния

...
Пирин (Благоевград) поднесе една от сензациите на сезона във футболния
Коментари Харесай

Лудогорец се издъни и ЦСКА поведе с 4 точки

Пирин (Благоевград) сервира една от сензациите на сезона във футболния ни хайлайф, откакто победи първенеца Лудогорец с 1:0 посред Разград в мач от XXII кръг.

Единственото попадение на стадион „ Хювефарма Арена “ осъществя Преслав Йорданов от дузпа в добавеното време на първата част. Домакините могат да съжаляват, тъй като имаха куп положителни положения за гол, само че не ги използваха, а също така пропуснаха шанса да се възползват от грешката на водача ЦСКА в събота. Нещо повече, момчетата на Анте Шимунджа към този момент изостават с 4 точки от „ алените “ и позволиха едвам втора загуба през сезона в efbet Лига, до момента в който намиращият се в сложна обстановка поради отдръпването на притежателя си Пирин към този момент има 16 пункта и заема 14-ата позиция.

Капитанът на домакините Антон Недялков получи контузия на загрявката и бе сменен наложително от Дени Групер, а дебют за първенците направи пристигналият преди дни Тодор Неделев, който бе титуляр.

Първи мач за представителния отбор на гостите, и то с капитанската лента, пък записа младокът Мартин Бачев. Началните минути предстоящо бяха за разградчани и още в 6-ата точно Неделев изведе Кирил Десподов по дясното крило. Последва центриране към наказателното поле, където Раи Насименто стреля, само че доста неопределено. В 8-ата минута пък Пипа проби, но Максим Ковальов пресече опита му да откри съотборник. Центриране на Десподов в 16-ата минута бе засечено от Игор Тиаго, само че топката мина около гредата, а в 19-ата още веднъж Пипа центрира, но Ковальов се намеси. Впоследствие Пирин се съвзе и на собствен ред опита да заплаши вратата на Лудогорец като в 30-ата минута Чебрайло Макрецкис се озова самичък против Серджио Падт, само че не съумя да го преодолее. Отговорът на домакините пристигна 5 минути по-късно, откакто Тодор Неделев откри Раи Насименто в наказателното поле. Бразилецът се обърна и прати топката с левия си крайник към далечния ъгъл, само че Ковальов избави. Малко преди почивката Раян Сенхаджи изведе с дълго подаване Данило Кондраков, който бе спънат навръх линията на наказателното поле. Първоначално бе отсъдена засада, само че след интервенция на системата ВАР стана ясно, че такава няма и по този начин Пирин получи дузпа. Зад топката застана Преслав Йорданов и невъзмутимо я прати в мрежата, с цел да открие резултата в добавеното време на първата част.

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа опита да освежи офанзивата на своя отбор и на полувремето размени неубедителните Клод Гонсалвеш и Раи Насименто, включвайки в игра Педро Нареси и Спас Делев. С началото на второто полувреме първенците подвигнаха темпото и обсадиха вратата на гостите от Благоевград.

В 67-а минута Десподов стреля от близко, само че Ковальов избави, а в последвалото безредие никой от разградския тим не съумя да нанесе завършващ удар. Десетина минути по-късно влезлият като запаса Доминик Янков направи пропуск, откакто от чиста позиция стреля над вратата.

После Неделев се оказа на стрелкова позиция в 84-ата минута на дуел. В наказателното поле на Пирин той насочи удар с десния крайник, който обаче мина около десния непряк дирек на вратата.

Игор Тиаго бе изведен самичък против Ковальов, който с плонж с глава почисти топката, след което остана да лежи на земята. Главният рефер Ивелин Занев спря играта в 85-ата минута, след което последва напрежение сред футболистите на двата тима и се стигна до всеобщи конфликти. Съдията обаче овладя ситуацията, а Максим Ковальов остана в игра.

Въпреки 10-те минути добавено време, домакините не можаха да стигнат най-малко до изравнителен гол и по този начин в последна сметка трябваше да се примирят с провалянето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР