Пионерът в рап музиката Джем Мастър Джей е бил убит

...
Пионерът в рап музиката Джем Мастър Джей е бил убит
Коментари Харесай

Рапърът Джем Мастър Джей е убит от кръщелника си и приятел от детството

Пионерът в рап музиката Джем Мастър Джей е бил погубен през 2002 година от собствен кръщелник и от другар от детството си, споделиха федерални прокурори в съд в Ню Йорк в понеделник, когато стартира делото за едно от най-известните неразрешени убийства в хип-хоп музиката, съобщи Ройтерс. 

Обвиняемите Роналд Уошингтън, на 59 години, и Карл Джордан младши, на 40 години, обявиха, че са почтени по федералното обвиняване в убийството на Джем Мастър Джей, театралното име на съоснователя на група Run-DMC Джейсън Мизел, в звукозаписното му студио в Ню Йорк.

Run DMC star Jam Master Jay was killed by his godson and a childhood friend who were both motivated by greed and revenge, say prosecutors, as the defendants' murder trial began
— Sky News (@SkyNews)
Мизел е измежду пионерите в хип-хоп с сътрудниците си от Run-DMC през 80-те години на предишния век. Успехът му в музикалната промишленост залинява през 90-те години и той стартира да продава кокаин, с цел да финансира музикалната си кариера, сподели прокурор при встъпителната си защита в районния съд в Бруклин.

Рапърът е 37-годишен, когато е убит на 30 октомври 2002 година, скоро откакто е получил 4,5 кг кокаин от дистрибутор, с цел да ги продаде в Балтимор, сочи федералното обвиняване.

Two men accused of murder in the death of Run-DMC's Jam Master Jay are set to go on trial Monday, more than 20 years after the trailblazing DJ was shot in his New York City recording studio.

Both men have pleaded not guilty to the 2002 killing
— NBC News (@NBCNews)
Прокурорът сподели, че Джордан, кръщелник на жертвата, и Уошингтън, другар на Мизел, който живеел при сестра му, считали, че ще бъдат част от апетитна договорка в Балтимор с доход към 200 000 $ и се вбесили, когато Мизел им споделил, че няма да вземат участие.

Останали са с празни ръце, сподели прокурор Миранда Гонсалес от Ню Йорк. Тя разясни, че по тази причина двамата мъже са се наговорили да убият рапъра. " Било е засада. Екзекуция. И ще чуете, че е била стимулирана от лакомия и за възмездие " , сподели тя на правосъдните заседатели.

Jam Master Jay (January 21st, 1965 - October 30th, 2002)
— Pack Pistol Pazzy (سيف الله) (@vinnie_paz)
Адвокатите на Уошингтън и Джордан обявиха, че клиентите им не са умъртвили Мизел. Джон Диас, юрист на Джордан, посочи, че прокуратурата разчита на показанията на очевидци, някои от които сътрудничат на обвиняването в подмяна на намаляване на присъди по техни престъпни закононарушения.

Адвокатката на Уошингтън пък посочи, че по време на убийството клиентът ѝ е бил пияч и е разчитал на Мизел да му обезпечи покрив. Тя акцентира, че няма доказателства, свързващи Уошингтън с убийството, единствено " остарели мемоари ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР