Пилотите на Бритиш Еъруейз започнаха безпрецедентна 48-часова стачка с искане

...
Пилотите на Бритиш Еъруейз започнаха безпрецедентна 48-часова стачка с искане
Коментари Харесай

1700 са отменените полети заради стачката на Бритиш Еъруейз

Пилотите на Бритиш Еъруейз започнаха невиждана 48-часова стачка с искане за нарастване на заплатите. Отменени са 1 700 полета. Компанията анулира и двата полета през днешния ден от и за София. Според изчисленията стачката ще засегне над 280 хиляди пасажери.


Терминал 5 на Хийтроу - главният операционен център на " Бритиш Еъруейз " на лондонското летище през днешния ден е запустял. При естествен режим на работа на компанията отсам всеки ден минават хиляди пасажери. Почти 100 % от полетите обаче бяха анулирани от среднощ.

От Синдиката на водачите назовават стачката " Дългия спор за заплащането ". Те отхвърлиха предлагането на управата на компанията за нарастване на заплатите с 11 % и половина за три години.

Браян Стрътън, ген. секретар на Синдиката на водачите: Това, което е значимо, е, че съвсем 100 % от водачите поддържат стачката. 93 % от тях гласоподаваха тя да се организира.
Синдикатът е безапелационен, че заплащането не е задоволително, а в този момент финансовото положение на компанията разрешава доста по-голямо нарастване. Според изчисленията загубите за " Бритиш Еъруейз " от стачката ще доближат 40 милиона паунда дневно.

Алекс Круз, изпълнителен шеф на " Бритиш Еъруейз ": Най-доброто, което може да се направи, е да седнем още веднъж на масата на договарянията.
Ако управата на компанията и синдиката не се спогодят за 27 септември е планувана нова стачка на водачите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР