Пилотите на британския превозвач Бритиш еъруейз (British Airways) започнаха в

...
Пилотите на британския превозвач Бритиш еъруейз (British Airways) започнаха в
Коментари Харесай

Пилотите на "Бритиш еъруейз" започнаха безпрецедентна 48-часова стачка

Пилотите на английския транспортьор " Бритиш еъруейз " (British Airways) започнаха в среднощ (местно време) 48-часова стачка с претенции за увеличение на възнагражденията и възстановяване на изискванията на труд, оповестиха " Ройтерс " и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Заради стачката, която може да стане най-голямата в историята на компанията, " Бритиш еъруейз " беше принудена да анулира 1500 полета. Най-малко 280 хиляди пасажери ще бъдат наранени, оповестява в. " Дейли телеграф ".

В хода на досегашните договаряния синдикатът на водачите БАЛПА (BALPA) отхвърли предлагането на самолетната компания за повдигане на заплатите с 11.5 % за три години. Синдикатът упорства, че това е незадоволително, тъй като финансовите индикатори на компанията в този момент й разрешават да направи на водачите по-добро предложение.

" Бритиш еъруейз " от своя страна съобщи, че стачните дейности са неоправдани, тъй като предлагането й за повдигане на заплатите е " почтено ".

Хиляди пасажери бяха принудени да търсят различни разновидности на пътуванията си, а самолетната компания беше подложена на рецензии за метода си за връзка с пасажерите преди стачката, отбелязва " Ройтерс ".

" Тази стачка ще коства на компанията доста повече, в сравнение с вложенията, нужни за споразумяване на този спор ", съобщи генералният секретар на БАЛПА Брайън Стрътън в навечерието на стачката. " Време е да се върнем на масата за договарянията и дружно да стигнем до сериозна оферта, която ще постави завършек на този спор ", добави той.

Говорител на английския министър председател Борис Джонсън прикани и двете страни да прекратят разногласието.

Командирите на полети на " Бритиш еъруейз " в този момент получават приблизително 167 хиляди паунда (205 хиляди долара) годишно. Средната годишна заплата на вторите водачи възлиза на 70 хиляди паунда (86 хиляди долара).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР