Пилотираният космически кораб Crew Dragon с туристи на борда беше

...
Пилотираният космически кораб Crew Dragon с туристи на борда беше
Коментари Харесай

SpaceX изстреля космически кораб с туристи до МКС

Пилотираният галактически транспортен съд Crew Dragon с туристи на борда беше изстрелян  в четвъртък към Международната галактическа станция (МКС) като част от комерсиалната стратегия Axiom, оповестява SpaceX.

Космическият транспортен съд беше изстрелян благодарение на ракета SpaceX Falcon 9 от галактическия център " Кенеди " в Кейп Канаверал във Флорида в четвъртък 23:49 часа българско време .

Екипажът на кораба включва някогашния астронавт на НАСА Майкъл Лопес-Алегрия, който е пълководец, италианския водач Валтер Виладей и експертите по задачата швед Маркус Уанд и пилота Алпер Гезеравджъ, който ще стане първият астронавт в историята на Турция.

Космическият транспортен съд Crew Dragon би трябвало да се скачи с МКС в петък в 12:15 часа българско време.

Третата задача Axiom ще има четиричленен екипаж на МКС за към две седмици, през които те ще работят дружно с сегашния екипаж на станцията. Туристите ще проведат 30 научни опита на борда.

След като приключи задачата до МКС, корабът с туристите ще би трябвало да се спусне в Атлантическия океан.

се организира през април 2022 година Първоначално бе планувано да продължи 10 дни, само че заради неприятното време във Флорида четиримата астронавти останаха на него една седмица повече . Полетът на екипажа на втората задача Ax-2 до МКС се състоя през май 2022 година

Цената на полета за всеки член на задачата Axiom-1 e 55 милиона $.

Изстрелването беше планувано за 17 януари, само че беше отсрочено по-малко от шест часа преди плануваното политане за довеждане докрай на инспекции.

Полетите с галактически туристи по програмата Axiom Space като част от съглашение със SpaceX в бъдеще
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР