Пилотът на Прамак Дукати Хорхе Мартин записа най-доброто време в

...
Пилотът на Прамак Дукати Хорхе Мартин записа най-доброто време в
Коментари Харесай

Хорхе Мартин над всички във втория ден на тестовете в Малайзия

Пилотът на Прамак Дукати Хорхе Мартин записа най-хубавото време в хода на втория ден на първия формален предсезонен тест в MotoGP за 2023 година, който се организира на пистата „ Сепанг “ в Малайзия. За разлика от вчерашния първи ден на тествания край Куала Лумпур през днешния ден над пистата преваля съществено на няколко пъти, което сензитивно повлия на програмата на много от състезателите.

Показателно за това е фактът, че в границите на осемте часа, в които пистата беше отворена Мартин направи единствено 17 обиколки, записвайки най-бърз тур от 1:58.736. По този метод испанецът приключи на 0.103 секунди пред водача на РНФ Априлия Мигел Оливейра, който бе най-активен от всички и приключи деня с 52 обиколки. Единственият различен водач, който доближи до границата от 50 тура бе Лука Марини (ВР46 Дукати), който приключи с тъкмо 50 обиколки.
13  Тест на MotoGP в Малайзия - Ден 2
Третата позиция в подреждането за деня зае Пол Еспаргаро от Тех3 ГАСГАС, който бе с 0.145 по-бавен от Мартин. По-малкият от братята Еспаргаро направи 29 обиколки в границите на днешния ден. Четъврти и пети се подредиха Фабио Куартараро (Ямаха) и международният първенец Франческо Баная (Дукати), които бяха със надлежно 0.161 и 0.331 по-бавни от Мартин през днешния ден. Двамата завъртяха респективно 34 и 35 тура в хода на днешните тествания.

Заради валежите през днешния ден много от водачите на съумяха да подобрят своите резултати от вчерашния пър ден на тестванията край Куала Лумпур. Така след два от трите дни на тестова в Малайзия отпред в общото класиране остава най-бързия от през вчерашния ден Марко Бедзеки (ВР46 Дукати), който през днешния ден направи единствено 12 тура и се подреди на 12-то място.

Първият формален предсезонен тест в MotoGP за 2023 година приключва на следващия ден с нови осем час за тествания на „ Сепанг “ в Малайзия.

Снимки: MotoGP
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР