Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел не скри

...
Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел не скри
Коментари Харесай

Фетел не остана никак щастлив от странната развръзка на Монца

Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел не скри своето отчаяние от извънредно невероятната развръзка в квалификацията за Гран При на Италия. Германецът съобщи, че не е получил шанса да получи плануваната поддръжка от своя съотборник Шарл Льоклер, който в последна сметка завоюва правото да започва от първа позиция в неделя.

„ Опитах се да се промуша всред колите, само че хората просто бяха… Пред мен имаше Макларън (Карлос Сайнс-младши – б.р.) и Рено (Нико Хюлкенберг – б.р.) Рено, които блокираха пътя”, сподели четирикратният международен първенец.

„ Не успяхме да стигнем до втори опит за бърза обиколка, както и доста други. При първите опити бях самичък с чиста писта пред себе си, а при вторите не желаех да бъда в същата роля. Сесията се оказа завършила, тъй че въобще не съумях да пускам обиколката си. Няма по какъв начин да бъда удовлетворен от този факт. Не това беше замисълът ни.”

„ Нямаше никакъв смисъл Шарл Льоклер да ме изпреварва на този етап”, сподели германецът във връзка с своя съотборник, който очевидно е трябвало да излезе пред него за финалните опити. „ Той трябваше да бъде пред мен от самото начало. Колата ни беше доста добра, бях направил мощна обиколка, само че без резултата на издърпване (т. нар. слипстрийм), а това беше разликата сред това да бъдеш с или без полпозишън”, приключи Фетел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР