Пилето Терияки е пикантно ястие с намек за прилепливост към

...
Пилето Терияки е пикантно ястие с намек за прилепливост към
Коментари Харесай

Ето как сами да си приготвите пиле терияки в 5 лесни стъпки

Пилето Терияки е пикантно ядене с намек за прилепливост към него. Това ядене се прави с пилешки бутчета, които се запържват в сладко-кисел сос терияки. Той е съвършен за тези дни, когато желаете да поглезите вкусовите си рецептори след дълъг и забързан ден. Можете също да добавите нотка чесън и млян джинджифил към това ядене, с цел да го извършите още по-вкусно.
Това ядене може да се сервира с купа ориз на пара и броколи. Ето 5 стъпки, които ще ви оказват помощ да си приготвите вкусно пиле терияки удома.
Стъпка 1
Вземете 500 грама пилешки бутчета без кости и кожа и ги нарежете на дребни части. Загрейте малко олио в тиган и запържете пилето за 2-3 минути от всяка страна.
Стъпка 2
Направете сос терияки, като комбинирате a чаша соев сос с ниско наличие на натрий, 1 супена лъжица оризов винен оцет, ½ ч. л. Сусамово олио, 2 смлени скилидки чесън, ½ ч. л. Смлян джинджифил, 1 с. л. Царевично брашно и 1 с. л. мед в купа.
Стъпка 3
 Ето по какъв начин да приготвите съвършения ориз у дома Ето по какъв начин да приготвите съвършения ориз у дома
Въпреки че може да звучи много обикновено, приготвянето на съвършения ориз не е детска игра. Тъй като оризът нормално се подготвя ка...
Изсипете соса в тиган и варете на сдържан огън. След това прибавете частите пиле в тигана. Гответе към 1-2 минути, до момента в който сосът се сгъсти.
Стъпка 4
Подправете пилето с малко сол и черен пипер. Смесете добре. Извадете пилето в паница и го гарнирайте с малко зеленчуци зелен лук. Сервирайте пилето с малко ориз на пара и броколи на пара.
Стъпка 5
Можете също да добавите 2 супени лъжици мирин в тигана, до момента в който готвите пилето, с цел да подобрите усета на ястието. Заедно със зеленчуците можете също да покриете пилето с малко сусам.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР