Пиенето на три до четири чаши кафе на ден може

...
Пиенето на три до четири чаши кафе на ден може
Коментари Харесай

Пиенето на 3-4 кафета на ден носи повече ползи, отколкото вреди

Пиенето на три до четири чаши кафе дневно може да донесе повече изгоди, в сравнение с вреди за здравето . Сред тях са понижен риск от преждевременна гибел и сърдечни болести спрямо хората, които не употребяват кофеиновата напитка. Това демонстрира ново изследване на английски учени, представено от вестник The Guardian.
Изследователите, които са анализирали данни от над 200 предходни проучвания, също по този начин са открили, че потреблението на кафе се свързва с по-нисък риск от развиване на диабет, заболявания на черния дроб, деменция и някои типове рак.
Максимална изгода за здравето може да бъде извлечена, в случай че се одобряват сред три и четири чаши кафе дневно. Изключение вършат единствено бременните дами или тези, които имат повишен риск от счупвания на кости.
„ Пиенето на кафе наподобява безвредно в границите на обичайните модели на консумация “, заключават откривателите от екипа на специалиста Робин Пул от Университета в Саутхемптън, написа още БГНЕС.
Според създателите на изследването до момента в който пиенето на до три чаши кафе дневно понижава риска от преждевременна гибел като цяло, спрямо неконсумиращите, превишаването на това количество не носи вреди на организма, само че при него потребните резултати понижават.
Кафето се свързва с понижен риск от няколко типа рак, в това число на простатата, на ендометриума, на кожата, на черния дроб, както и диабет вид 2, камъни в жлъчката и подагра. Най-положителен е резултатът при положения на черния дроб като цироза.
Въпреки своите изводи, екипът на Пул предизвестява, че поради естеството на тяхното изследване – което включва най-вече данни от наблюдения, не могат да бъдат направени безапелационни изводи. Те обаче показват, че техните открития удостоверяват към този момент известни заключения за приема на кафе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР