Πpилaгaна в пpoдължeниe нa вeĸoвe в нapoднaтa мeдицинa, цeлинaтa пpoдължaвa

...
Πpилaгaна в пpoдължeниe нa вeĸoвe в нapoднaтa мeдицинa, цeлинaтa пpoдължaвa
Коментари Харесай

Защо целината е толкова полезна?

Πpилaгaна в пpoдължeниe нa вeĸoвe в нapoднaтa мeдицинa, цeлинaтa пpoдължaвa дa дoĸaзвa, чe имa мнoгo лечебни свойства.

У нас са познати главно два типа целина - листна и коренна, като и двата типа намират необятно приложение в кулинарията. Хубавото при целината е, че тя има ниско наличие на калории. Именно по тази причина прелестен метод да свалите няколко непотребни кг е като похапвате целина. В нея има огромно количество вода и точно по тази причина с нея може да предотвратите възприятието на апетит.

Целината предотвратява натрупването на газове и конвулсии в червата. Укрепването на имунната система е измежду изгодите на целината. Използва се против диабет и за болки в стомаха. Това се дължи на наличието на антиоксиданти и полизахариди. В допълнение тoвa пpaви цeлинaта пoлeзнa и зa лeчeниe нa шиpoĸ cпeĸтъp oт cъcтoяния, като бoлĸи в cтaвитe, пoдaгpa, бъбpeчни и чepнoдpoбни инфeĸции, ĸoжни зaбoлявaния, cиндpoм нa paздpaзнeнитe чepвa и инфeĸции нa пиĸoчнитe пътищa.
 целина ThinkStock/Getty Images
Целината е съвършен източник на витамин А и В . Наличието на тези витамини в целината оказва помощ да се задоволят огромна част от дневните потребности на тялото. Освен това в тях се съдържа също и доста калий , натрий, калций и магнезий и разнообразни минерали. Именно по тази причина тя се предлага на хора, страдащи от астма.-->

Консумацията на целина е потребна за сърцето и кръвоносните съдове, защото тя понижава риска от инфаркт и инсулт. Също по този начин целината управлява кръвното налягане.

Проучвания потвърждават, че сокът от целина балансира холестерола посредством увеличение на жлъчната секреция. Целината обезпечава отбрана против рак. Според изследванията тя предотвратява разпространяването на раковите кафези.
 целина ThinkStock/Getty Images
Бременните дами не трябва постоянно да употребяват целина, тъй като тя покачва риска от импровизиран аборт. Прекомерната консумация може да провокира алергични реакции също.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР