ПГ на ГЕРБ, заедно с Обединени патриоти сме единодушни за

...
ПГ на ГЕРБ, заедно с Обединени патриоти сме единодушни за
Коментари Харесай

Цветанов: С Обединени патриоти внасяме подписка за оставката на Жаблянов

ПГ на ГЕРБ, дружно с Обединени патриоти сме единомислещи за оставката на Валери Жаблянов. Това сподели пред публицисти в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов след съвещание на групата.

ПГ е единомислеща, дружно с Обединени патриоти “, сходно държание на заместник-председател на Народното събрание, няма по какъв начин да бъде утвърдено от парламентарното болшинство, сподели Цветанов. По думите му Валери Жаблянов е показал присмехулно отношение към жертвите на комунизма, пише novini.bg.

Събрани са подписи от ГЕРБ и Обединени патриоти за оставката на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов. Утре те ще бъдат импортирани в Народното събрание, сподели Цветан Цветанов.

Г-н Ананиев беше доста явен и изложи доста обстоятелства за разминаване на изложените тези от представител на Българска социалистическа партия, който се явява като нравствен татко на проф. Плочев, уточни Цветанов по повод искането за оставка на шефа на НЗОК проф. Камен Плочев.

Всички получени писма не допускат, че има получено писмо, в което министър Ананиев е известен за настояването за актуализация на бюджета. Има административен проблем, само че не е от компетентността на ПГ на ГЕРБ, съобщи Цветанов.

Надзорният съвет на НЗОК би трябвало да да изследва дали са спазени всички законови условия. Следващия вторник господин Плочев ще бъде поканен на съвещание на парламентарната група на ГЕРБ. Утре е планувано чуване на проф. Плочев в здравната комисия, с цел да може да се излезе по-бързо от обстановката, тъй като от финансов този проблем стана политически, акцентира Цветан Цветанов.

В 16.00 часа имахме съвещание с ПГ на Обединени патриоти, на което обсъдихме програмата за седмицата. Смятам, че имаме цялостен консенсус за това, че би трябвало да бъдем по-отговорни и да не се пораждат подозрения за напрежение в обединението, уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Той разяснява и днешната поръчка от страна на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева да го съди. В момента е най-важното е да се фокусираме върху българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Не очаквайте от мен да давам отговор по свадлив метод. Който се усеща обиден, дано си потърси правата в съда, съобщи Цветанов.

По думите му Българска социалистическа партия и президента Радев се стремят да предизвикат кавги. Те са едно цяло. Целта им е да върим към нещо друго, а не към пълноценно участие в Европейския съюз. От тази позиция не желая да вземам участие в подобен просташки спор. Недопустимо е президентът да споделя, че за една среща на Ердоганс европейски водачи у нас, че ние единствено ще носим шербет. Ние гледаме напред и желаеме да осъществяваме четиригодишен мандат дружно с Обединени патриоти, уточни Цветанов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР