ПГ на ГЕРБ-СДС ще внесе предложение за промяна в Кодекса

...
ПГ на ГЕРБ-СДС ще внесе предложение за промяна в Кодекса
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС внесе в НС предложение 24 май да бъде обявен за Национален празник на България

ПГ на ГЕРБ-СДС ще внесе предложение за смяна в Кодекса на труда за това 24 май да бъде разгласен за народен празник на България. Това заяви на брифинг в Народното събрание някогашният министър на образованието и народен представител от ГЕРБ Красимир Вълчев. По-късно предлагането бе импортирано в Народно събрание.

" И в този момент 24 май е един от формалните празници и се е утвърдил като празника, който се признава и се празнува без изключение от всички български жители. Ако мерилото за това признание е всеобщото присъединяване в тържествени прояви, то 24 май надвива над всички останали празници и това го видяхме ясно през вчерашния ден ", аргументира се той.

От групата на ГЕРБ-СДС показаха още, че кирилицата и Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност е дата, с която света разпознава страната ни.

" Националният ни празник би трябвало освен да ни сплотява, само че и да съдържа трансцедентна символика, която да пронизва публичната тъкан през поколенията и да възпитава избрани полезности. Денят на Светите братя Кирил и Методий не е обвързван с кръвопролития, борби и противопоставане. А е успех на духа и образованието, възпитани и отгледани от българската държавност ", сподели още някогашният министър на образованието.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова също посочи, че във времена, в които има прекалено много разграничителни линии в обществото ни, от партията смятат, че с цел да бъдем обединени като народ, би трябвало да има идея, която да ни сплоти.



" Една такава е писмеността. Затова почитането към светите братя Кирил и Методий, към българските учители и създатели да бъдат изведени на равнището на народен празник. Именно с такива претекстове внасяме предлагането за смяна в КТ ", добави Атанасова.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР