Пейдж Манкин и Кори Мос искат да си купят дом

...
Пейдж Манкин и Кори Мос искат да си купят дом
Коментари Харесай

Купуването на жилища стана толкова скъпо, че двойките молят за помощ в сватбения си регистър

Пейдж Манкин и Кори Мос желаят да си купят дом в региона на Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът, само че двойката се опасява, че тази фантазия може да не се реализира правилно в скоро време, като се има поради какъв брой безценен е актуалният жилищен пазар.

Имайки поради това, жителите на Ню Йорк, които са сгодени да се оженят през януари, молят приятелите и фамилията си за нов, само че все по-популярен подарък в техния брачен указател: вноски за предплатено заплащане при покупката на нов дом.

Манкин, на 28, и Мос, на 32, са измежду възходящия брой двойки, които се усещат изолирани от високата цена за закупуване на дом в наши дни и употребяват идния си брак като платформа за набиране на средства. Броят на двойките, които скоро ще се оженят, които са поискали дарения за дома си посредством техния онлайн брачен указател в The Knot, е повишен с 55% от 2018 година насам, сподели компанията. Около 20% от двойките на уеб страницата за обмисляне на сватби и регистри в този момент желаят дарения за домакински фонд, откри взаимен отчет на Zillow и The Knot.

рецесията на достъпността в цялата страна, споделиха специалисти по жилищата. Домовете са недостъпни за типичния американец в 99% от 575-те най-населени окръга в страната, откри отчет от септември на доставчика на данни за недвижими парцели ATTOM.

Средната национална цена на жилище доближи 430 000 $ предишния месец по отношение на 400 000 $ през януари, според данни на Realtor.com. Междувременно лихвените проценти по жилищните заеми флиртуват с 8%, по отношение на към 6,94% през същия интервал на предходната година.

Цените на жилищата са нараснали, частично тъй като има малко ресурси на пазара. Строителите на жилища не строят нови домове задоволително бързо, с цел да се оправят с търсенето, а притежателите на жилища са се отказали да продават от боязън, че ще би трябвало да закупят различен дом при днешните ипотечни лихви.

Междувременно лихвените проценти се покачиха, откакто Федералният запас непрестанно повишаваше референтната си рента в траяла месеци борба против инфлацията.

Манкин и Мос споделиха, че не бързат да купуват парцел в днешния пазар. Засега проектът е да спестят допустимо най-вече пари, след което да стартират пътуването си към жилище, когато финансите им са в по-добро положение.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР