Певицата Емилия и годеникът ѝ Жорж Башур пострадаха в катастрофа

...
Певицата Емилия и годеникът ѝ Жорж Башур пострадаха в катастрофа
Коментари Харесай

Вижте какво да правите при аквапланинг

Певицата Емилия и годеникът ѝ Жорж Башур пострадаха в злополука на автомагистрала " Тракия ", откакто караният от 19-годишния наследник на Башур автомобил попаднал в аквапланинг. Момчето продължава да бъде с заплаха за живота след тежка черепно-мозъчна контузия, до момента в който Емилия и Жорж Башур ще бъдат изписани и няма да има последствия за здравето им.

Аквапланингът се получава при събирането на вода на пътя и навлизането на автомобил в локвата. Водата застава сред гумата и пътя, както по този метод се губи сцеплението, гумата няма досег до асфалта и е съвсем неконтролируема. Най-важното нещо е да действаме, преди да сме навлезли в аквапланинг. Предварително да понижим скоростта до 90-100 километра в час на автомагистрала, което е естествена скорост за прекосяване на аквапланинг, и да минем през аквапланинга с равна газ, с цел да разпределим центъра на тежеста сред мостовете, поучават специалистите пред Bulgaria on Air.

Не бива да вършим внезапни придвижвания с кормилото или да пускаме газта и да натискаме внезапно спирачка, тъй като това още повече понижава сцеплението, допълват те.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР