Петролните фючърси поскъпнаха и достигнаха 4-месечен връх през втората половина

...
Петролните фючърси поскъпнаха и достигнаха 4-месечен връх през втората половина
Коментари Харесай

Цената на петрола скочи до 4-месечен връх

Петролните фючърси нарастнаха и доближиха 4-месечен връх през втората половина на търговията в сряда. Това се случи на фона на засилващите се упования, че на срещата при започване на март картелът ОПЕК+ може да удължи досегашното непринудено редуциране на производството и през второто тримесечие на 2024 година
Агенция „ Ройтерс ” цитира неназовани източници, съгласно които производителите от ОПЕК и техните съдружници, отпред с Русия, известни общо като ОПЕК+, ще удължат досегашното съглашение за понижаване на производството най-малко до срещата на министерско равнище през юни, като задачата е да поддържат стабилността на петролния пазар.
През ноември 2023 година ОПЕК+ се съгласи на доброволни съкращения на петролното произвеждане с общо 2,2 млн. барела дневно през първото тримесечие на 2024 година В същото време не престават опасенията, свързани с геополитическия спор в Близкия изток и нападенията на хутите над кораби в Червено море.
Към 17.00 часа българско време в сряда фючърсите на нефт „ Брент " се покачиха за малко до 84,32 $ за барел, достигайки най-високо ценово равнище от 7 ноември 2023 година Фючърсите на американския лек недопечен нефт пък нарастнаха до 79,58 $ за барел за пръв път от 30 ноември.
Междувременно американската администрация за енергийна информация (EIA) регистрира доскоро повишаване на комерсиалните ресурси на недопечен нефт с 4,2 млн. барела до 447,2 млн. барела през последната седмица до 23 февруари. Така запасите в страната доближиха към 1% под петгодишната междинна стойност за това време на годината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР