Петролът поскъпна с 4%, след като САЩ и Великобритания заявиха,

...
Петролът поскъпна с 4%, след като САЩ и Великобритания заявиха,
Коментари Харесай

Цената на петрола скочи след ударите по хутите

Петролът нарастна с 4%, откакто Съединени американски щати и Англия обявиха, че са нанесли удари от въздуха и морето против военни цели на хутите в Йемен в отговор на офанзивите им против кораби в Червено море. Това е трагично районно разширение на войната сред Израел и терористичната формация " Хамас " в Газа.

 

Цената на фючърсите на сорта Brent се покачиха с 4% до 80.52 $ за барел
Американският недопечен петрол West Texas Intermediate (WTI) нарастна с 4.1% до 74.99 $.
 

" Цените на петрола се покачиха внезапно след офанзивите, като тези за брент в този момент са с към 7% по-високи от началото на декември, преди бунтовниците хути да стартират да нападат кораби в Червено море ", сподели Сузана Стрийтър, началник на отдела за финансови пазари и тържищата в Hargreaves Lansdown.

 

" Репортажите от региона, съвпадащи със известията за военните дейности на Великобритания/САЩ, допускат, че английското държавно управление моделира сюжети, при които цените могат да се покачат с 10 $ за барел, в случай че рецесията в Червено море продължи, с риск цените на газа да се покачат с 25% ", добави тя.
 

Междувременно цените на световните акции се покачиха, подкрепени от вероятността за спад на лихвените проценти. Индексът на акциите на MSCI All-World се увеличи с 0.2%, като отражение на скока в Европа, където STOXX 600 се увеличи с 0.7%, воден частично от повишаване на акциите на авиационни и отбранителни компании, където секторният показател доближи рекордно високо равнище.

Фючърсите на американските акции ESc1 паднаха с 0.2%, а доходността на държавните облигации се намали, отразявайки търсенето измежду вложителите на активи-убежища.

Доларът се увеличи по отношение на кошница от съществени валути, както и златото, което се възползва от нежеланието на вложителите да рискуват, покачвайки се с 0.9% до $2046 за унция. Други типичен " убежища " като швейцарския франк останаха, общо взето, постоянни. Но обстановката, съгласно някои анализатори, може да се промени.

" Ако станем очевидци на огромна ескалация на обстановката... тогава обичайното бягство към сигурност ще донесе изгода за държавните скъпи бумаги на Съединени американски щати и за валути като йената и швейцарския франк ", сподели Хун Го, началник на проучванията за Азия в ANZ в Сингапур.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР