Петролът поевтиня в ранната търговия във вторник на фона на

...
Петролът поевтиня в ранната търговия във вторник на фона на
Коментари Харесай

Петролът поевтиня след отлагането на днешната среща на ОПЕК+

Петролът поевтиня в ранната търговия във вторник на фона на опасенията от нарастване на предлагането, откакто страните от ОПЕК+ отложиха днешната си среща за четвъртък, съобщи Ройтерс.

Анализаторите се надяват, че  Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, измежду които е Русия, ще удължат съкращенията на добива, защото пандемията от ковид продължава да потиска търсенето.

Към 8:55 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,42 $, или 0,88%, до 47,46 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,40 $, или 0,88%, до 44,94 $ за барел. Цените на двата сорта обаче набъбнаха с към 27% през ноември, което е най-голямото месечно повишаване от март насам, откакто очакванията за ваксина против COVID-19 поддържаха пазара.

„ Подозирам,че в последна сметка ОПЕК+ ще удължи програмата за редуциране на производството с три месеца:, разяснява Боб Ягър от Mizuho Securities. „ Постигането на съглашение обаче ще изисква от някои страни да се съгласят на по-големи редуциране отсега нататък “, добави той.

По-рано тази година групата се споразумя до понижи въведеното през август съкращението на добива на нефт от 7,7 млн. барела дневно на 5,7 млн. барела дневно от януари, само че в този момент тя обмисля удължение на съкращенията, защото търсенето на суровината остава под натиска на пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР