Петролът поевтиня и днес в Азия на фона изненадващото повишение

...
Петролът поевтиня и днес в Азия на фона изненадващото повишение
Коментари Харесай

Нов ценови спад на петрола в Азия

Петролът поевтиня и през днешния ден в Азия на фона изненадващото покачване на петролните ресурси на Съединени американски щати и мненията на шефа на Роснеф Игор Сечин, поставящи под въпрос съглашението на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) за ограничение на предлагането, осведоми Ройтерс.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, загуби 27 цента или 0,4 на 100 до 61,70 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт отстъпи 32 цента или 0,6 на 100 до 53,16 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса.

Цените на петрола внезапно спаднаха поради опасенията, свързани със забавянето на международното търсене, само че за малко се възвърнаха през вчерашния ден, откакто международният фондов пазар потегли нагоре поради очакванията за намаление на водещите американски лихви.

Американският институт по петрола заяви нощес, че петролните запаси на Съединени американски щати ненадейно са нарастнали с 3,5 милиона барела до 478 милиона през седмицата до 31 май. Анализаторите чакаха спад с 849 000 барела.

Игор Сечин сподели през вчерашния ден, че Русия би трябвало да добива колкото желае нефт и той ще потърси обезщетения от държавното управление, в случай че рестриктивните мерки в добива продължат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР