Петролът Брент достигна исторически рекорди от 94 долара за барел.

...
Петролът Брент достигна исторически рекорди от 94 долара за барел.
Коментари Харесай

Ако барелът стигне 100 долара, бензинът става 3 лева

Петролът " Брент " доближи исторически върхове от 94 $ за барел. " Това е най-високата цена за последните 7 година Няма по какъв начин цените на нашите бензиностанции да не тръгнат нагоре. Ако барелът стигне 100 $, може да доближим цена от 3 лева ", предвижда пред БТВ Светослав Бенчев от българската петролна и газова асоциация.

След като първо започнаха да пътуват до Унгария, през този месец словаците се ориентираха към бензиностанции в Полша, откъдето да си набират по-евтино гориво. През февруари те са заредили няколкостотин хиляди литра в туби, предава " Юроактив ". В отговор Варшава реши да ускори контрола на границата. Газът и дизелът в Полша костват с почти 25 до 35 евроцента за литър по-евтино, откакто държавното управление реши да понижи Данък добавена стойност за този вид артикули в отговор на възходящата инфлация. Изчисленията сочат, че с 50-литров контейнер за гориво словаците могат да спестят от 10 до 18 евро, в случай че заредят в непознатата страна. В добавка на това Варшава реши да отстрани Данък добавена стойност за хранителни артикули като част от ограниченията за справяне с високата инфлация. Това направи пътуването до Полша преференциално даже за словаци, живеещи по-далеч от границата.

Според закона обаче кола, която пресича границата, може да транспортира не повече от четири 60-литрови туби с гориво, с изключение на личния контейнер, като те би трябвало да дават отговор и на стандартите на Европейски Съюз. " Юроактив " отбелязва, че все по-голям брой чехи и германци също зареждат гориво в прилежащите страни. Германската асоциация на бензиностанциите предизвести, че търговците, ситуирани покрай границата, може да банкрутират вследствие на вълната от бензинов туризъм към Полша.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР