Петричките кредитни милионери от зората на демокрацията и представителите на

...
Петричките кредитни милионери от зората на демокрацията и представителите на
Коментари Харесай

Милионери от Петрич не плащали вноски в НЗОК

Петричките кредитни милионери от зората на демокрацията и представителите на втората милионерска вълна, заляла южния град, всеобщо са оповестили протест на българското опазване на здравето и от дълго време са изгубили здравноосигурителните си права, в случай че изобщо в миналото са ги имали. Това демонстрира информация в електронните регистри на Националната организация за приходите, където против единния цивилен номер всеки може да ревизира кой е безупречен към Здравната каса и кой си заплаща на ръка опазването на здравето, в случай че му се наложи.

Това разкрива уеб сайтът „ Струма “.

Точно 1288.60 лева към днешна дата дължи за здравното си обезпечаване един от именитите преди време петрички богаташи – Живко Томов, с прякор Фашиста. Той не е плащал вноските си от декември 2012 година и сумата му се е натрупала до ноември 2017 година Самите здравноосигурителни вноски, които висят на Фашиста за заплащане, са 1025.60 лева, само че към тях има и наказателна рента от 263.00 лева Ако през днешния ден, 31 януари 2018 година, Томов не се издължи към касата, от на следващия ден към борча ще се прибавят още 18,40 лева за декември 2017 година, а от идващия месец сумата ще набъбне с новата вноска от 20.40 лева, която е в действие от януари тази година. Отделно, Национална агенция за приходите предизвестява, че при невнасяне на сумата до 30. 01.2018 година калкулаторът ще му начисли още законна рента.

Много евентуално е известният петрички милионер от началото на прехода да не заплаща заради липса на пари, тъй като той е един от най-изпадналите финансово някогашни паралии. През 2014 година Фашиста изиска от съда да разгласи банкрут на единствената му компания “Омега комерс”, записана още през 1993 година В претекстовете си Томов уточни, че от 2009 година компанията му е изпаднала в неспособност да покрива отговорностите си – банков заем за 185 000 евро, против който е ипотекирала хотел в Мелник, по заема са платени единствено към 2000 евро, а за останалата сума дружно с лихвите и разноските Томов бе наказан от банката. По тази причина още тогава частен съдия-изпълнител разгласи за обмен хотелския комплекс в Мелник, а лизингова компания си взе назад джип “Гранд Чероки” на стойност към 45 000 евро и остави Фашиста без кола. Заради различен заем от 300 000 лева ипотекиран се оказа и ресторантът му край Петрич, а от 6 години следващият правосъден реализатор се пробва безрезултатно да продаде и комплекса му „ Тумбите “ в петричкото с. Дрангово. Специално за „ Тумбите “ следващият търг е плануван след седмица на цена, спаднала на половина от първичната оценка – в този момент е към 416 000 лева Според петричани Фашиста от години живее в хотела в Мелник, за който по този начин и не се откри покупател, а откакто съдът разгласи банкрута и на компанията на брачната половинка му “Лореал-Петрана Томова”, тя се засели в София.

1288.60 лева на Здравната каса дължи и Костадин Хаджииванов-Коце Маца. Бившият президент на ФК „ Беласица “ е зарязал заплащанията си към Здравната каса още сега, когато бе арестуван в Гърция за контрабанда на цигари. Коце Маца, който много време търка затворническите нарове в южната ни съседка и в Германия, където също му бе повдигнато обвиняване за противозаконен импорт на папироси, теоретично от доста време е в конспиративност, на процедура на няколко пъти през последните години отскача до Петрич да види татко си бай Страхил, само че очевидно при тези инцидентни завръщания в родината никак не му е до борча към българското опазване на здравето. Петричани са безапелационни, че той освен може с джобните си пари да стане още веднъж постоянен здравноосигурен жител на България, само че и да купи цялата Здравна каса, тъй като сега печели милиони месечно от черно тото.

Освен това адвокати настояват, че в правния мир на Наказателния кодекс разбиране черно тото въобще не съществува, заради което никой не може да го пипне за настоящия му метод да си изкарва хляба. Според последните изказвания на българските спецслужби Коце Маца живее в Германия, само че е малко евентуално да се обезпечава здравно и там. Именитият съгражданин на Фашиста и Коце Маца – Костадин Лялев, е с една концепция в по-благоприятна позиция от тях във връзка с здравноосигурителните му права. Той също ги е изгубил още през 2012 година, само че предходната година спорадично е плащал, когато са му оставали по 18,40 лева в остатък, заради което като неплатени месеци му се водят единствено януари, февруари, юли и август 2017 година Ако е решил да си възвръща правата, Лялето би трябвало да стартира да го прави всеки месец и освен това състояние ще се употребява от екстрите на българското опазване на здравето като безвъзмезден обзор при джипи и едно направление за експерт месечно чак през август 2022 година

Малко евентуално е обаче това да се случи, защото преди 3 година и той бе погнат от частни правосъдни реализатори. Те оповестиха за обмен дома му на ул. „ Тракия “ 10 в Петрич и по този начин дефинитивно го откъснаха от родния град – откакто поредно загуби питателните си магазини в общината с марката „ LIALEV “, ресторант „ Яворите “, спортната база „ Цар Самуил “, ресторант „ Старата Петра “ и радио „ Петра “, Лялето се изсели с цялото си семейство в София и защото не поддържа връзки с никого от Петрич, съгражданите му са в цялостно незнание с какво се занимава в този момент. На противоположния полюс е другата милионерска легенда на Петрич – Иван Кочев-Чомбе. От години той живее най-вече в Австрия, само че всеки месец в България внася по 18,40 лева, с цел да резервира здравноосигурителните си права. Тази сума надали е проблем за Чомбе, който през 2012 година стана архонт поради подаяние от 200 000 лева, направено на Българската православна черква. Всъщност надали Чомбе ще се възползва от българското опазване на здравето, тъй като той напусна страната много афектиран на българите, че през 2012 година не припознаха като първа политическа мощ така наречен партия „ Гражданско обединяване за действителна народна власт “ /ГОРД/, в чието централно бюро Чомбе беше член. Тогава петричкият милионер обиколи цяла България с убеждението, че ГОРД ще завоюва 98% от гласовете и че Слави Бинев ще бъде идващият министър председател, само че изборният резултат му заби сериозен пестник. Според остарели информации сред 1990 и 1995 година единствено в Петрич банки раздадоха към 3 милиарда лева, множеството от които по този начин и не бяха върнати. През тези години със статут на милионери се снабдиха Иван Кочев-Чомбе /фирма „ Ванеса “/, Цветан Караиванов /фирма „ Военноморски сили “/, Живко Литов /фирма „ Житан “/, Костадин Лялев, Живко Костадинов /фирма „ Зрил “/, Фашиста. Днес никой от тях не е в Петрич. Живко Литов построи църква в Мелник върху остатъци отпреди 15 века и къща в съседство, известна като „ Литовата “, и сега е съсед на Фашиста. Ж. Костадинов-Зрил живее в Пловдив и преди няколко години хвърли „ бомбата “, че счита да построи в с. Коларово дом за възрастни, само че концепцията му май пропадна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР