Петнадесетгодишният Александър Вичев, ученик в Националното училище за музикално и

...
Петнадесетгодишният Александър Вичев, ученик в Националното училище за музикално и
Коментари Харесай

`Младият перкусионист Александър Вичев представя дебютните си записи за БНР

Петнадесетгодишният Александър Вичев, възпитаник в Националното учебно заведение за музикално и танцово изкуство „ Добрин Петков “ в Пловдив в класа на преподавателя Пенчо Пенчев, показа в предаването „ Алегро виваче “ по „ Хоризонт “ първите си студийни записи, продуцирани от Българското национално радио.

През миналата 2022 година той записа в Първо студио на БНР две пиеси за дребен тъпан от Джин Кошински – „ SyNc “ и „ Swerve “, както и творбата на Небойша Живкович за соло маримба „ Iliash “.

Александър Вичев има цяла сбирка награди от състезания. Сред тях са Международният конкурс за млади музиканти в Перник, Международният конкурс за ударни принадлежности „ Пендим ” в Пловдив, Националният конкурс за млади музиканти „ Музика на Европа ” в Бургас и Онлайн състезанието „ Велики композитори “. В дуо с перкусионистката Аглея Канева са завоювали първото място на интернационалния онлайн конкурс в Смедерево /Сърбия/.

Александър има и богат артистичен опит. Солирал е на Симфониетите в София и Шумен, както и на Разградската филхармония.

В края на 2021-ва дружно с брат си Виктор, който е изявен пианист, показаха страната ни на ЕКСПО 2020 в Дубай, отсрочено от миналата година. Двамата имаха изяви в българския павилион на ревюто и гостуваха в локалната телевизия Abu Dhabi TV, където Алекс свири онлайн. 

В допитването на „ Алегро виваче “ за „ Музикант на годината “ Александър Вичев беше отличен с наградата „ Млад музикант на 2021 година “.

Предстоят му няколко концерта в идващите дни. На 9 април той ще гостува като солист на Камерния оркестър „ Орфей “ в Перник с диригент Райчо Христов, а на 12 април е изявата му в дуо с перкусионистката Аглея Канева – в зала „ Биад “ в София от 19.00 ч.

Продуцент на записите от екипа на БНР е Десислава Костантинова, която описа в „ Алегро виваче “ за взаимната им работа. Чуйте в звуковия файл изявленията с нея и с Александър Вичев, както и два от новите записи.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР