Петнадесет млади лектори представиха своите първи научни изследвания в тринадесетото

...
Петнадесет млади лектори представиха своите първи научни изследвания в тринадесетото
Коментари Харесай

4 екологични проекта от пловдивски учени ще видят бял свят, ...

Петнадесет млади лектори показаха своите първи научни проучвания в тринадесетото издание на „ Екологията – метод на мислене “ - научна конференция за студенти и млади учени, която се организира на 9 октомври 2021 година в гр. Пловдив.



Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Пловдив избра четири от плановете, засягащи настоящи за пловдивската екоинспекция тематики и отличи всеки от създателите им с грамота и книга.



Участниците в конференцията имаха удоволствието да прегледат галерия от най-хубавите фотоси, отличени в съпътстващия студентски фотоконкурс на тематика „ Природата в кадър “, уловили хубостта на българската природа.



Конференцията се организира от катедра „ Екология и запазване на околната среда “ към Биологическия факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, Екологичен студентски екип за креативно развиване и университетски достижения „ Есетра “ и Студентския съвет на висшето образователно заведение. Целта й е да даде опция на студенти, докторанти и млади учени да показват своите научни и научно-популярни разработки в другите области на екологията. Пълният текст на проучванията ще бъде отпечатан в профилиран алманах с отчети.

Ето и отличените от РИОСВ-Пловдив планове и млади създатели:

1. Проект „ Компостирането – същина и роля в опазването на околната среда “ с създател Ваня Попова, докторант " Екология и запазване на екосистемите " в Аграрен университет - Пловдив;

2. Проект „ Някои екосистемни услуги, предоставяни от зелената система на гр. Пловдив “ с създател Ивелина Грудева, студент IV курс, компетентност “Биология с екотуризъм”, ПУ „ Паисий Хилендарски “ – филиал Смолян;

3. Проект „ Анкетно изследване измежду жителите на гр. Пловдив по отношение на екологизиране на битовото отопление “ с създател Десислава Шишкова, компетентност „ Екология и ООС “, Аграрен университет – Пловдив;

4. Проект „ Преходът към зелена стопанска система и реализиране на стабилно ръководство на отпадъците “ с създател Меги Дакова, докторант „ Икономика и ръководство “ в ПУ „ Паисий Хилендарски “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР