Петкратният световен шампион Люис Хамилтън (Великобритания) с Мерцедес спечели състезанието

...
Петкратният световен шампион Люис Хамилтън (Великобритания) с Мерцедес спечели състезанието
Коментари Харесай

Мерцедес доминира и в ГП на Испания, какви са изводите?

Петкратният международен първенец Люис Хамилтън (Великобритания) с Мерцедес завоюва надпреварата за Голямата премия на Испания, пети кръг за сезона във Формула 1. Британецът приключи с време 1:35:50.443 часа и записа трети следващ триумф в Испания.

Втори на 4.074 секунди приключи Валтери Ботас (Финландия) с "Мерцедес ", който започва от първа позиция, а трети се класира Макс Ферстапен (Холандия) с "Ред Бул " на 7.679 секунди. Пилотите на "Мерцедес " не престават да преобладават и записаха пета двойна победа в петте старта от началото на сезона. Хамилтън има три победи, а Ботас - две. За Люис Хамилтън този триумф е 76-и в кариерата му във Формула 1. Само легендата Михаел Шумахер има повече - 91.

"Това е историческо - в пето съревнование първо и второ място за тима ", сподели Хамилтън след конкуренцията. Пилотите на "Ферари " Себастиан Фетел (Германия) и Шарл Льоклер (Монако) останаха надлежно четвърти и пети. Автомобил за сигурност се появи на пистата в края на надпреварата, само че Хамилтън нямаше проблеми и записа трета поредна и общо четвърта победа на пистата "Каталуня " край Барселона.

Още първоначално британецът изпревари съотборника си отвътре и водеше до края на конкуренцията, която включваше 66 обиколки. След успеха Хамилтън се завърна на върха в класирането при водачите със 112 точки. Той има 7 точки пред съотборника си Валтери Ботас. Трети е Макс Ферстапен с 66 точки. Хамилтън завоюва и спомагателната бонус точка за най-бърза обиколка в надпреварата. Следващият старт за сезона е от 24 до 26 май в Монако.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР