Петима българи трябва да се явят днес в съд в

...
Петима българи трябва да се явят днес в съд в
Коментари Харесай

Петима българи се изправят днес пред съд в Лондон по обвинение в шпионаж

Петима българи би трябвало да се явят през днешния ден в съд в Лондон, с цел да им бъдат публично повдигнати няколко обвинявания, в това число за шпионаж, като се допуска, че това е правено в интерес на Русия, заяви " ".

Миналата седмица бе доказано, че Орлин Русев е считан за водач на групата, включваща още Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова.

След като Би Би Си заяви извънредно за случая и разказа няколко детайлности, през днешния ден е допустимо да станат обществено притежание още обстоятелства, в случай че съдът реши да им даде публичност.

Westminster Magistrates` Court би трябвало да реши дали и по кое време да даде ход на делото против тях, като съгласно английски медии нормалният период по тази причина е подобен, че може би началото ще е през януари 2024 година - близо година след обиските и задържането им.

През последните дни английските медии се занимаваха интензивно с 29-годишната Габерова, която от 2019 година има салон за хубост Pretty Woman в Западен Лондон.

Разговори с нейни клиенти я показват като избягваща да разяснява каквото и да е, обвързвано с политика, и да твърди, че не знае кой е водач в Русия. " Интересувам се само от разкрасяването ", казвала тя постоянно и вдигала плещи, когато опитвали да я заговорят за войната в Украйна или за английски политически проблеми. " Тя е последният човек, за който бихте си помислили, че е разузнавач ", споделя една от клиентките ѝ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР