Пети ден служителите на БАБХ не намират никакво нарушение в

...
Пети ден служителите на БАБХ не намират никакво нарушение в
Коментари Харесай

Гърми страшен скандал: Киро натиска БАБХ да си измисля престъпления в ГКПП „Капитан Андреево“

Пети ден чиновниците на БАБХ не намират никакво нарушаване в осъществяване на нормите за фитосанитарен, ветеринарен и здравен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „Капитан Андреево“, само че все пак по разпореждане на шефа на организацията Христо Даскалов проверяващите би трябвало да напишат отрицателен отчет с голям брой нарушавания в закона, научи извънредно ПИК.

Целта е пиар акцията на Капитан Андреево да приключи с „успех“ за ръководещите и за следващ път вниманието на обществото да бъде отклонено в посока друга от действителните проблеми в страната.

Няколко дни откакто министър председателят Кирил Петков, по прочут като Просто Киро, посети Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, с цел да извърши инспекция на метода, по който са проведени фитосанитарният надзор и контролът върху артикули с скотски генезис на границата, цялата машина на БАБХ се е впрегнала да откри непременно някакво нарушаване.

С офанзивата персонално е претрупан зам.-директорът на БАБХ Ангел Мавровски, който от началото на инспекцията е на граничния пункт и с несъответстващото си държание е привлякъл вниманието на всички служби, работещи в региона. Виковете и крясъците му по редовите чиновници на БАБХ се чуват чак на митническия терминал, ситуиран на няколко десетки метра от този на БАБХ. Със закани, крясъци и псувни той се старае да вземе страха на всички хора работещи там и да ги накара да реализират стремежи от шефовете му резултат. За държанието и думите му, които са в прорез с нормите и нарушават няколко точки на закона, към този момент са подадени сигнали в Окръжна прокуратура-Хасково, както и до административния началник на ВКП.

Въпреки свадите, нарушаване на законите в работата на държавните чиновници на граничния пункт и все още към момента не е намерено, а подчинените на шефа не смеят да му рапортуват, че всичко с граничния надзор и лабораторията за фитосанитарен надзор е наред.

С наказателната акция, в която едни държавни чиновници би трябвало да нападат други техни сътрудници, се цели да се реализира отрицателен отчет за активността им, който след това да бъде възложен на дисциплинарен съвет и да послужи за претекст за решение всички те да бъдат уволнени.

На проверяващите екипи, изпратени от София и други регионални дирекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево, се оказва безумен напън да пишат лъжливи отчети по отношение на активността на сътрудниците си, които реализират контрола там, научи медията от свои сигурни източници от граничния пункт.

Нещо повече, измежду проверяващите към този момент назрява протест, като доста от тях не са съгласни да извършват политически поръчки и обмислят или да си вземат болнични, или да сезират способените управляващи по отношение на натиска, който им се оказва.

Акцията върви по линията на Кирил Петков, а реализатори са зам.-министърът на земеделието Иван Христанов, шефът на БАБХ проф. Христо Даскалов и зам.-директорът на БАБХ Ангел Мавровски – всички те са от „Продължаваме промяната“.

Проверяват се също и боксове за животни, които са по-чисти и от болница, настояват източници. Говорителят на държавното управление Лена Бориславова сподели, че се употребяват за карантиниране на живи животни импорт от Турция към България, само че истината е, че подобен импорт няма от над 10 години, тъй като Турция не изнася, а внася от Европейски Съюз живи животни, споделят специалисти.

Понеже нещата отиват към неуспех от страна на акцията, сега въпросните длъжностни лица неистово натискат чиновниците на БАБХ да измислят нарушавания и да излязат от обстановката.

Служителите на граничния пункт, които дават отговор за граничния надзор, споделят, че възприемат така наречен инспекция като наказателна акция.

Каква е скритата цел на целия този цирк и дали концепцията е да се изземе бизнеса на даден индивид, с цел да се даде на различен занапред следва да разберем!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР