Петгодишно момченце от гурковското село Паничерево е настанено в старозагорската

...
Петгодишно момченце от гурковското село Паничерево е настанено в старозагорската
Коментари Харесай

Петгодишно в кома и със счупен череп, ритнал го кон

Петгодишно момченце от гурковското село Паничерево е настанено в старозагорската УМБАЛ "Проф. доктор Стоян Кръстевич " със строшен череп и заплаха за живота.
Инцидентът с малчугана е станал към обяд през вчерашния ден край селото, до момента в който вуйчото се опитвал да постави юзди на кобилата, оставена на паша предната вечер.
По към този момент неустановени аргументи животното се подплашило и ритнало със задния си крайник намиращото се в непосредствена непосредственост дете.
При удара е бил строшен черепа на момченцето. Налчуганът е изпаднал в кома до момента в който са го превозвали с кола за спешна помощ първо до Казанлък, а от там и за Стара Загора.
На дребния пациент е направена животоспасяваща интервенция на главата, настанен е в ОАИЛ, само че към момента има заплаха за живота му, разяснява зам.-шефът на болничното заведение доктор Живко Желязков.
Пострадалият Ангелос Тинков е трето дете на многолюдно ромско семейство, родителите му са на работа в Англия и едвам късно вечерта във вторник съумели да ги уведомят за случая, посочи кметът на Паничерево Атанас Граматиков.
Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.325в, ал.1 от Наказателен кодекс, униформените занапред ще откриват за какво дребният Ангелос е бил оставен без контрол.
В селото живеят над 1 800 души, през центъра му минава интернационалният път от Свиленград за Русе, преди 2 години там почина под колелата на турски ТИР 6-годишно момченце.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР