Петдесетгодишен юбилей в безмоторното летене отбеляза тази година европейската и

...
Петдесетгодишен юбилей в безмоторното летене отбеляза тази година европейската и
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков връчи златна значка Русе на европейска шампионка по безмоторно летене

Петдесетгодишен празник в безмоторното хвърчене означи тази година европейската и национална шампионка - заслужил занаятчия на спорта Татяна Обретенова. За цялостния й принос в развиването на този спорт кметът на Русе Пенчо Милков й връчи златна значка " Русе ". Това оповестиха от общинската администрация в града.

По думите на Милков е удивителен фактът, че в продължение на толкоз години Обретенова и общността, която съставлява, праволинейно работи за възобновяване на този влиятелен спорт на българската спортна карта.

" От 1994 година в България не се е провеждал шампионат. Така се случи, че на последния станах първенец и след толкоз огромна пауза тази година го провеждам ", сподели Обретенова.

Милков е декларирал подготвеност да спомага за основаването на русенски клуб и подкрепяне на спортното хвърчене. Една от опциите е освобождението от такси за прилагане на летище Русе при тренировки и надпревари.

От общинската администрация в Русе напомнят, че преди дни се е състоял народен шампионат по безмоторно хвърчене " Лудогорие-2022 ". Негов труженик и уредник е Татяна Обретенова. Десетки фенове на спорта и водачи от Русе, Велико Търново, София, Монтана и Разград са се присъединили в конкуренцията.

Змс Обретенова е родена в русенското село Щръклево и пристрастеността й към самолетите и летенето е от ранна възраст. Първите й полети са, когато е на 16 години, а в интервала 1981 -1985 година слага три върха за отдалеченост на полета по права и два върха за скорост по маршрут 300 км до цел с връщане в другите класове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР