Петата вълна на COVID-19 продължава да настъпва. За изминалата седмица

...
Петата вълна на COVID-19 продължава да настъпва. За изминалата седмица
Коментари Харесай

Пловдив на прага на нов антирекорд! 461 заразени с COVID-19 за 5 часа

Петата вълна на COVID-19 продължава да настава. За миналата седмица в Пловдивска област са регистрирани 6945 инфектирани.

Днес региона е на прага на нов антирекорд по инфектирани. За към пет часа до обяд 461 души са дали позитивни проби, научи TrafficNews . Много е евентуално до края на деня новозаразените да надвишават 1000.

С настъпването на новия вид Омикрон това се случи три пъти. На 20 януари в региона бяха регистрирани 1084 позитивни, а два дни по-рано – и рекордните 1348. За миналото денонощие пък броя бе 1212.

Както към този момент съобщихме, упованията на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев са до дни Пловдив и районът, в който региона попада, да влязат в Етап 3. Това значи, че над 70% от интензивните кревати ще бъдат заети.

На този декор обаче понижават искащите за имунизация в Пловдивско. За през вчерашния ден те са едвам 646 души, или съвсем двойно по-малко от новозаразените.

Според специалистите от Регионалната здравна ревизия наклонността е извънредно тревожна. Те още веднъж прикани хората да се имунизират, тъй като това е единственият метод за справяне с пандемията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР