Петър Кънев, вицепрезидент на Българска федерация волейбол (БФВ), празнува днес

...
Петър Кънев, вицепрезидент на Българска федерация волейбол (БФВ), празнува днес
Коментари Харесай

Петър Кънев: Не позволихме канибализмът да застигне волейбола

Петър Кънев, вицепрезидент на Българска федерация волейбол (БФВ), чества през днешния ден рожден ден. Бизнесменът и политик, който е един от моторите във федерацията, навършва 70 години.

Всеки ден той не стопира да се занимава с проблемите и въпросите във волейбола. Създател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, той развива сполучлив печатарски бизнес. Неговата компания " Демакс " за четвърта поредна година е общоприет спонсор на Национална волейболна лига за дами.

Петър Кънев даде изявление за БФВ :

На първо място - цветущ празник, господин Кънев! Как се чувствате на 70 години?

- Не съм като на 25 в спортната рота или на 30 в студентските тимове. Но повярвайте - в добра форма съм. От време на време волейболът се обажда - ту в коленете, ту в раменете, ту в кръста. Но това е ориста на всеки, който се е занимавал с професионален спорт.

Какво е най-хубавото, което се случи във волейбола в последните години?

- Че не последвахме образеца на доста федерации. Имам поради канибализма, който се случи на разнообразни места. Няма дублаж на федерации, а в противен случай - всички сме единни в името на триумфа. Волейболът е единственият български спорт, който сега има десетки състезатели при мъже и дами в тимове от Западна Европа. И не на последно място - успяхме да спасим женското направление. Преди три години можеше изобщо да няма състезание. Благодарение на управлението на БФ Волейбол и на члена на управителния съвет Станислав Николов минахме преломния миг. Сега имаме обикновено състезание.

Какви са упоритостите ви за бъдещето?

- Не са единствено мои, а на всички. Държавата би трябвало да усили финансирането на спорта. Бюджетът на Министерството е към 140 милиона лв., от които 80 са за професионален спорт. Това, което страната отделя, е половината от бюджета на полската федерация. Моето голямо предпочитание е да всички спортове в България да вървят нагоре. И по тази причина е нужно шоково нарастване на финансирането - за бази, зали, игрища.

Как ще прекарате празника?

- У дома с внуците.

Какво ще си пожелаете за 2024 година?

- Здраве! За останалото ще приказваме следващата година.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР