Петъчното заседание на Народното събрание започна с наличието на кворум

...
Петъчното заседание на Народното събрание започна с наличието на кворум
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутатите удължиха работното си време още в началото

Петъчното съвещание на Народното събрание стартира с съществуването на кворум от 183 регистрирани депутати, разгласи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Николай Нанков направи процедурно предложение второто гласоподаване на измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие да стане точка втора от дневния ред на днешното съвещание, както и да се удължи работното време на Народното събрание до привършване на законодателната част и парламентарния надзор. И двете процедурни оферти бяха гласувани и признати от депутатите в зала.

Първа точка от дневния ред на депутатите е второ гласоподаване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за протекция и развиване на културата, чийто вносител е националният представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

В днешния парламентарен надзор присъединяване ще вземат деветима министри. Сред отговарящите на депутатски въпроси ще бъдат министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. Министър-председателят ще дава отговор на два въпроса, касаещи признатите условия на Австрия, с цел да може България да влезе в морски и въздушен Шенген. Той ще би трябвало да изясни и процедурата по връщането на лица от Австрия и от други страни, за които България е виновна по Дъблинския правилник и поставеното в допълнение изискване от Австрия за частичното приемане на България в безвизовата зона на Европейски Съюз.

Очаквайте детайлности!

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР