Пета национална среща Съхраняване на националната идентичност на музеите в

...
Пета национална среща Съхраняване на националната идентичност на музеите в
Коментари Харесай

Националната идентичност на музеите представят в Пловдив



Пета национална среща „ Съхраняване на националната еднаквост на музеите в България като част от устойчивото развиване “ се открива в Дома на културата „ Борис Христов “.

Организатори на събитието са: Министерството на културата – дирекция „ Културно завещание, музеи и изобразителни изкуства ”, Община Пловдив и Регионалният етнографски музей – Пловдив.

В първия ден от форума са включени презентациите „ Седем дребни изповеди “, „ В музей, с приятелите на музея “, „ Проектът 1300 годии България – един извънреден образец за създаване на устойчиви взаимоотношения в музейната мрежа на национално и интернационално равнище “ и други. Срещата ще продължи до 14 октомври и в нея се показват положителните практики в музеите у нас.

Паралелно с това се открива галерия на музея „ Борис Христов " -София, която показва дома на Борис Христов в Рим. Кадрите с обичаните и вдъхновяващи места на Борис Христов са самобитен пролог към основната цел на изложбата: сегашен взор към едно от даренията, които оперният актьор оставя на България – луксозната вила на улица „ Мадона ди Кампильо “. Тази вила,  в един от аристократичните квартали на Рим, по негова воля е превърната в Българска академия за изкуство и просвета. Само за български артисти, които да се образоват под директното управление на Маестрото.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР