Пет от областите у нас вече преминаха в червената COVID

...
Пет от областите у нас вече преминаха в червената COVID
Коментари Харесай

В червена зона: Бургас без нови мерки, но с по-строг контрол заради COVID ръста

Пет от областите у нас към този момент минаха в алената Коронавирус зона. В Бургас се заканиха и за по-строг надзор против вируса.

Освен Бургас и Велико Търново, още три области светят в алено – Търговище, Русе и Пловдив.

Щабът в Бургас, който заседава с присъединяване на основния здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, реши да не се вкарват нови ограничения, тъй като по този начин или другояче и старите не се съблюдават. За сметка на това ще се ускори контрола за използването на в този момент настоящите ограничавания.
Снимка: btvnovinite.bg
Ще се следи за носенето на маски в това число навън при събития със скупчване на хора като концерти, а заведенията ще работят с 50% от потенциала си.

Болницата в Поморие се задъхва от липса на личен състав.

" Всички до един са тежко заболели! Първите заболели пристигнаха от „ Слънчев бряг “. Никога не съм очаквал такова нещо! Мислех, че обстановката, ще се утежни през септември ", споделя дежурният в Коронавирус отделението доктор Руслан Шейков и добавя, че ще може по този начин да устоят „ към седмица! ".
Снимка: btvnovinite.bg
През целия август Коронавирус поделение е цялостно на 100%. Последните дни даже се постановат да връщат пациенти. Затова са поискали от РЗИ помощ за личен състав.

„ Не могат да намерят хора, които да командироват… Трябва да влезем във разновидността да закриваме поделение за Коронавирус, а към момента не сме в пика на вълната ", споделя доктор Кирил Хинов, шеф на МБАЛ-Поморие.
Снимка: btvnovinite.bg
" Предстои на следващия ден да издам заповед от извънболничната помощ да бъдат командировани чиновници ", заяви шефът на РЗИ-Бургас Георги Паздеров.
Снимка: btvnovinite.bg
В морските общини са срещу по-строги ограничения в края на сезона.
Снимка: btvnovinite.bg
" Все още времето е хубаво, множеството заведения са навън и са на добра отдалеченост ", счита зам.-кметът на община Созопол Тодор Дамянов.

" Ако има разпоредени ограничения и те не се съблюдават напълно, какъв е смисълът да вкарваме нови ограничения? Ако сме споделили, че заведенията би трябвало да работят на 50%, а те работят на 150 и в този момент кажем на 30 - това какво ще промени? Затова координацията сред кметовете, Агенция по храните, полиция и регионална администрация ще докара до това да учестим броя на инспекциите. Плюс създаване и на нови имунизационни пунктове там, където има потребност “, съобщи основният доцент Ангел Кунчев.

„ Поискали сме да бъдат командировани чиновници от области с по-малко болни ", заяви регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова.

Ще бъдат построени и нови имунизационни пунктове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР