Пет изключително важни апарата за нуждите на детската хирургия към

...
Пет изключително важни апарата за нуждите на детската хирургия към
Коментари Харесай

Деца дариха апарати на детската хирургия към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив

Пет извънредно значими апарата за потребностите на детската хирургия към Университетската болница „ Свети Георги “ в Пловдив подариха учениците от главно учебно заведение „ Княз Александър Първи “ в града. Те са събрали средствата по време на благотворителен базар, който организирали по Коледа предходната година.
4800 лв. са събрали децата по време на самодейността, която всяка година се провежда в едно от най-старите учебни заведения в Пловдив. Те към този момент замислят идната си сходна благотворителна акция, която ще се провежда за Великден.

Още над 5 000 лв. бяха събрани през декември на благотворителен търг, проведен от Медицински университет - Пловдив, Обединението на дамите социалистки - регион „ Централен “ и Младежката организация на Българска социалистическа партия в града. Към тези суми компанията-доставчик на апаратите прибавя и подаяние от още 6 000 лв. под формата на инсталация и по този начин уредите за прецизни вливания на разтвори стават общо 5 – 2 инфузомата и 3 перфузора.

Апаратите ще покрият потребностите на интензивния бранш в Детската хирургия. Така всяко едно дете от отделението ще има личен уред, с който ще бъде избавено, споделят лекарите. До момента клиниката е имала сходни уреди, само че от по-стар клас. Новите дават опция напълно дребни дози от медикаментите да бъдат вливани към пациента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР