Пет дни след тежката влакова катастрофа в Гърция с най-малко

...
Пет дни след тежката влакова катастрофа в Гърция с най-малко
Коментари Харесай

Очи в очи с трагедията в Гърция: Можеше ли да бъде предотвратена влаковата катастрофа?


Пет дни след тежката влакова злополука в Гърция с минимум 57 жертви , както и митингите не стихват. На мястото на случая през тези пет дни бяха репортерът на bTV.

„ Вчера се появиха нови разкрития от, които демонстрират че чиновниците на гарата са имали 15 минути, в които да реагират. Те са получили 15 минути по-рано информация за грешката, само че са реагирали. Местните хора, с които разговарях, споделят: „ имаме информация, че просто хората по това време на гарата не са забелязали това, тъй като са имали празненство “, описа в предаването „ Тази неделя “ Хрстиания Червенкова.

Тя единствена съумя да беседва и с 20-годишния Андреас Аликанйотис, който избави 10 души от горящия трен.

„ Ще бъда почтен с теб. В първия момент след конфликта се уплаших – споделих на себе си – би трябвало да бягаш, да се измъкнеш, да се защитиш. Но единствено секунди по-късно се сетих за другите хора към мен, за техните животи. Винаги съм желал да избавям хора… Ако не го бях направил, в случай че не бях постъпил по този начин, щях да си припомням за заклещените хора във влака, щях да се самообвинявам, че съм избягал, че съм ги изоставил. Беше доста мъчно, само че съумях! Спасих доста животи! Опитах се да дам най-хубавото, всичко от себе си, с цел да им оказа помощ! “, описа младежът.

Андреас не се усеща воин. Негови трима другари също са помагали в изваждането на оживели хора от вагоните.

„ Не съм набожен човек, нямам доверие в Бог, само че от по-късно, което претърпях, към този момент би трябвало да допускам. Искам да изкажа съболезнования на всички фамилии, които изгубиха свои близки. Бих желал в никакъв случай повече да не се случват такива неща на никое място, нито в България, нито в Гърция, на никое място по света. Никога на никое място да не се губят почтени млади души “, споделя Андреас.

За тежката злополука в ареста към този момент остава единствено, на който са повдигнати 3 обвинявания за причиняване на гибел на доста хора по несъобразителност.

Какво още описа за нещастието в Гърция Христиания Червенкова – гледайте във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР