Пет атрактивни контейнера за събиране на пластмаса във формата на

...
Пет атрактивни контейнера за събиране на пластмаса във формата на
Коментари Харесай

Бургазлии събират разделно пластмаса в арт инсталации във формата на миди

Пет атрактивни контейнера за събиране на пластмаса във формата на големи миди приканват от през днешния ден жителите и гостите на Бургас да събират разделно своите боклуци от пластмаса. Арт инсталациите, ситуирани на основните излази от Морската градина в града, алегорично ще припомнят, че мястото на пластмасовите боклуци не е в морето и на плажа, а в специфичните контейнери в жълт цвят на ЕКОПАК. Нестандартните съоръжения са част от акцията „ Моят зелен град “, която Кока-Кола в България взаимно с ЕКОПАК провеждат за дванадесета поредна година.

Дизайнът на атрактивните контейнери-миди е на Жанина Дубарова- Костадинова, която през месец май завоюва състезанието на „ Моят зелен град “ за истински хрумвания за направа на уреди за събиране на пластмаса, проведен взаимно с община Бургас и филиала на Националната художествена академия в града.



„ Опазването на морето и неговите жители е ангажимент на всички нас. С дребни старания всеки може да направи града си по-красив, а природата ни по-чиста. Кампанията „ Моят зелен град “ е в поддръжка на световния ни ангажимент да реализираме събиране и преработване на същото количество бутилки или кенове, което сме осъществили на пазара. Сигурни сме, че това е допустимо единствено с поддръжката на нашите консуматори, които също като нас са загрижени за бъдещето на планетата “, показа Жаклин Цочева - шеф "Публични връзки и връзки с обществеността " на Кока-Кола ХБК България.

„ Благодаря на нашите сътрудници от Кока-Кола и ЕКОПАК, че дружно вършим града ни още по-добро място за живот. С плана „ Моят зелен град “, посредством изкуството сътворяваме нещо с обръщение и ангажимент за запазване на морето. Тези атрактивни контейнери приканват, възпитават и дават естетическа стойност за по-красивия ни град. “, сподели зам.-кметът на община Бургас Руска Бояджиева.

От началото на май 2019 година ЕКОПАК започва план в хотели, заведения за хранене и кафенета в Бургас, в границите на който 65 обекта се обслужват всекидневно, с цел да се увеличи разделното събиране на територията на града. „ ЕКОПАК и община Бургас имат дългогодишно партньорство по разясняването на изгодите и поощряване на разделното събиране на отпадъците. Неслучайно Бургас е притежател на нашата влиятелна премия „ Най-зелена община “, с която приветстваме желанието и напъните на локалните управляващи по внедряването на новаторски подходи в образоването на популацията за разделно събиране на боклуци. Само за предходната година в община Бургас разделно бяха събрани 850 тона боклуци от опаковки, от които 150 тона пластмаса. Надяваме се, посредством плановете които осъществяваме с общината, през 2019 година да удвоим това количество., “ добави Тодор Бургуджиев, изпълнителен шеф на ЕКОПАК.

Арт инсталациите са част от тазгодишното дванадесето издание на „ Моят зелен град “, в границите на което 10 спирки на градския превоз в София бяха трансформирани в контейнери за събиране на пластмаса.

За последните 11 години на доброволческата самодейност чиновниците от системата на Кока-Кола в България и на ЕКОПАК озелениха, почистиха и облагородиха местности, горски пространства и паркове в 18 района в цялата страна. От стартирането си през 2008 година, в границите на „ Моят зелен град “ са събрани хиляди чували с боклуци, реновирани са десетки места в страната, засадени са три гори и осиновени още две, за които не престават да бъдат полагани грижи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР