Персоналът на This Morning се „изправи пред по-нататъшен тормоз“, след като докладва за токсичната работна култура на шоуто на ITV

...
В кореспонденция, публикувана в сряда, Dame Caroline Dinenage, председател на
Коментари Харесай

В кореспонденция, публикувана в сряда, Dame Caroline Dinenage, председател на Комитета по култура, медии и спорт, каза на Dame Carolyn, че група бивши и настоящи служители на This Morning оттогава са повдигнали подобни искове пред парламента.

В писмото от 24 юли г-жа Каролайн пише: „През месеца, който измина от явяването ви пред комисията, ние бяхме с които се свързаха голям брой хора, които са се идентифицирали като работещи в момента или преди това в This Morning или като част от по-широкия екип на ITV Daytime.

Изображение: Philip Schofield в This Morning. Снимка: Ken McKay/ITV/ Shutterstock

„Тези хора говорят с голяма гордост за работата си в ITV и са изключително положителни за много от колегите си.

„Въпреки това те повдигат твърдения за токсични работни култури, тормоз, дискриминация и тормоз.

„Някои от тези лица, които се свързаха с нас, описаха как решението им да изразят притеснения в рамките на ITV е довело до по-нататъшен тормоз и дискриминация, а в някои случаи се налага да напуснат организацията със споразумение за споразумение.“< /p>

Dancing On Ice: ITV избира Стивън Мълхърн да бъде домакин заедно с Холи Уилоуби и да замести Филип Шофийлд

Дейм Каролайн го каза е „лесно за разбиране“ защо хората са напуснали ITV и „не желаят да изживеят отново своите травматични преживявания“, както и че вярват, че ITV няма да ги вземе на сериозно.

В отговор Дейм Каролин попита парламента комитет за „насърчаване на лицата да се свързват с ITV чрез нашата линия за докладване SafeCall“, чрез която докладите могат да се правят поверително или анонимно.

Алтернативно хората могат да се свържат с Jane Mulcahy KC, която ръководи външен преглед на фактите след напускането на Schofield , което се очаква да бъде завършено през септември, каза Dame Carolyn.

Dame Carolyn казва, че не вярва, че ITV би могла да се справи със слуховете по различен начин, но очаква резултатите от независимо разследване.

Тя продължи: „ Както изяснихме на вас и на комисията, ние сме абсолютно ангажирани да дадем възможност на хората да повдигнат всякакви проблеми или оплаквания, които може да имат относно работата в ITV.

„Ние винаги ги приемаме сериозно и ще разследваме и ще предприемаме каквото и да е действието е подходящо. Ние обаче не можем да го направим, ако не можем да се ангажираме с тези хора.“

В кореспонденцията депутатите обвиниха управляващия директор на ITV Кевин Лиго, че е „непоследователен“ в обяснението си за това кой е решил 61-годишният старият Скофийлд трябва да напусне „Тази сутрин“, след като призна за „неразумна, но не и незаконна“ афера с по-млад мъж от шоуто.

В доказателство пред депутатите през юни г-н Лиго предположи, че Скофийлд иска да се оттегли , но в изявление на 20 май от водещия се казва: „Разбирам, че ITV реши, че настоящата ситуация не може да продължи.“

В отговора си Дам Каролин настоя, че „няма несъответствие“, пишейки : „Както стана ясно, г-н Скофийлд изрази желание да напусне This Morning, но Кевин Лиго беше крайният арбитър на подобни въпроси – след дискусии с всички участници.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР