Персоналът на словенското посолство в Киев е евакуиран, но посланикът

...
Персоналът на словенското посолство в Киев е евакуиран, но посланикът
Коментари Харесай

Словения праща оръжие и муниции на Украйна |

Персоналът на словенското посолство в Киев е евакуиран, само че посланикът Томас Манцин продължава да извършва отговорностите си, заяви през днешния ден словенското държавно управление, съобщи Хина, представена от Българска телеграфна агенция.

Делегация словенски дипломати и двама представители на кабинета на словенския министър председател дойдоха в Европейски Съюз в събота, съобщи външният министър Андже Логар, заяви СТА.

Двамата съветници на премиера Янша бяха в украинската столица Киев, с цел да приготвят среща на словенския министър председател с украински публични лица, която трябваше с да се състои на 24 февруари, само че бе анулирана поради началото на съветската инвазия.

Логар написа в Туитър, че приканва петимата словенски почетни консули в Русия да се откажат от почетните си трофеи. Министърът счита, че този акт е явен при сегашните условия.

Словенският министър председател Янез Янша свика съвещание на Съвета за национална сигурност за през днешния ден следобяд, на което да се обсъдят " националните аспекти за Словения от съветската експанзия против Украйна ".

Правителството реши да обезпечи военна техника за Украйна. " Ние ще доставим шлемове, оръжие и боеприпаси на Украйна. Искаме Украйна да може да се отбрани ", съобщи словенският министър на защитата Матей Тонин пред ПОП-ТВ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР