Перник. Графиня Естер дьо Помери посети пернишката болница и разгледа

...
Перник. Графиня Естер дьо Помери посети пернишката болница и разгледа
Коментари Харесай

Перник: Графиня Естер дьо Помери посети болницата в града и разгледа отделенията, оборудвани с дарения от нейната асоциация медицински инвентар

Перник. Графиня Естер дьо Помери посети пернишката болница и прегледа отделенията, оборудвани с дарения от нейната асоциация медицински инвентар. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Благородната дама, която има здравно обучение, показа отличните си усещания от лечебното заведение и заяви, че ще направи ново още по-мащабно подаяние.
Графиня Естер дьо Помери за повторно стана покровител на пернишката болница. В края на предходната година лечебното заведение получи болнични кревати, а второто подаяние включва съоръжение, спално долни дрехи с високо качество, болнични кревати, играчки за детско поделение и различен медицински инвентар. Благородническата купа, връчена на рода Помери от крал Луи XVI през 1775 година в символ на признателност за заслуги към короната, за графинята е инструмент да бъде „ глас за безгласните “. Тя е дипломат на благосклонност към Швейцарския червен кръст и е посветила живота си да оказва помощ на нуждаещите се
На среща участва кметът Вяра Церовска, националният представител Александър Александров, зам.-кметът Севделина Ковачева и шефът на МБАЛ „ Рахила Ангелова “ доктор Валентин Димитров.
Кметът персонално благодари на графинята за помощта към болничното заведение. „ Връзката ми с пернишката болница е доста огромна. Тук съм работила 27 години на разнообразни постове. За мен това е доста същинска връзка. В годините на Прехода нашата болница изостана прекалено много и по тази причина всяка помощ, която получаваме, е извънредно значима “, сподели Вяра Церовска и предложения графинята на идния неповторим интернационален фестивал „ Сурва “.
Естер дьо Помери беше съпроводена от ръководителя на фондация „ Израел-България “ Яков Джераси, който насочи покана към кмета да посети Тел Авив и да се запознае на място с метода, по който се развиват градовете наоколо до израелската столица.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР