Перник. 784 лева бяха дарени на директора на Дома за

...
Перник. 784 лева бяха дарени на директора на Дома за
Коментари Харесай

Перник: 784 лева бяха дарени на Дома за медико-социални грижи в града

Перник. 784 лв. бяха дарени на шефа на Дома за медико-социални грижи в Перник доктор Ани Веселинова. Средствата бяха събрани от красивата и пъстра великденска галерия – базар, оповестиха от пресцентъра на Общината. Уникалната експозиция от изрисувани глинени яйца и тематични аксесоари подредиха учениците от Обединеното учебно заведение „ Темелко Ненков “ и децата от ДГ №8 „ Изворче “, взаимно с Клуба на интелигенцията. Блестящите произведения бяха прегледани от кмета Вяра Церовска и нейния заместител Денислав Захариев, както и секретаря Радослава Манова. Цветната галерия е отдадена на светлите празници и се провежда за 15-ти следващ път.
„ Мили деца, веселя се, че сме отново дружно в навечерието на един от най-големите християнски празници. Щастлива съм, че вие през своите родители и преподаватели успявате да разберете, че би трябвало да уважим и тези, които са разнообразни, с цел да има положително, доброта, самообладание и приемливост към всички. Сигурна съм, че в днешния ден ще получите освен наслада от концерта, само че и ще остане спомен, за това, че постоянно би трябвало да си оказваме помощ ”, съобщи кметът Вяра Церовска. По думите й изкуството постоянно оказва помощ, с доброта, топлина и с доста въодушевление. Градоначалникът изрече и специфична признателност на уредниците за усилието и времето, което са отделили, за цялата сила, която са впрегнали, с цел да създадат този обичаен базар.
„ За мен е изключително скъпо, че деца оказват помощ на деца с това, което са изработили и отношението, което имат техните преподаватели. Не единствено на Великден или огромните християнски празници би трябвало да бъдем съпричастни към болните, другите ”, сподели шефът на ОУ„ Темелко Ненков “ Марин Никодимов и благодари на кмета Вяра Церовска за подадената ръка и наличието й на празника.
В рамките на изложбата Клубът на интелигенцията се включи по артистичен метод със специфични икони, които бяха подредени на стените.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР